Top

Viikon Widgetit 47/05: UtilityButton ja Christmas is Coming

tiistai 22. marraskuu 05 - Niko Antin - Jätä kommentti

kuva

UtilityButton toimii erinäisten lisäohjelmien ja apuohjelmien käynnistäjänä. Oletusarvoisesti widget näyttää sitä klikattaessa listan Mac OS X -käyttöjärjestelmän mukana toimitetuista työkaluista.

Käytännössä tämä tarkoittaa ohjelmia, jotka löytyvät myös käynnistyslevyn Applications (Ohjelmat) -kansion alikansiosta Utilities (Lisäohjelmat). Mukana ovat muun muassa Activity Monitor, Console, Disk Utility, Keychain Access sekä Network Utility ja Terminal.

Myös muita käytännöllisiä ohjelmia on peruslistaan lisätty, mukaanlukien Calculator, Dictionary, Font Book sekä Internet Connect. Järjestelmäasetuksiinkin UtilityButtonin kautta pääsee. Widgetin asetuksien kautta voi listaan lisätä myös kehittäjätyökalut ja kehittäjäekstrat.

Lisää ohjelmia UtilityButtonin listaan voivat varsinkin HTML-taitoiset lisäillä manuaalisesti Taco Widgetsin ohjeiden mukaisesti.

kuva

Erilaiset counterit ovat varsinainen vitsaus widgetienkin kohdalla, eivätkä ne koskaan lopu. Christmas is Coming kertoo tottakai, kuinka paljon aikaa joulupäivään on vielä jäljellä. Jottei tarkka aika jäisi epäselväksi, kertoo widget ajan sekunnilleen.

Punaisen kuusenkoristeen päälle rakennettu widget on muuten ok, mutta näin suomalaisena ehkäpä sitä jouluaattoa odottaa enemmän kuin joulupäivää. Toisaalta ihan jokainen ei sitä joulua odota välttämättä laisinkaan. Varsinkaan mikäli lahjoja ei ole tiedossa ;).

Keskustele tästä artikkelista…


pojotUtilityButton

Vaatimukset

  • Mac OS X v10.4 tai uudempi

pojotChristmas is Coming

Vaatimukset

  • Mac OS X v10.4 tai uudempi

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom