Top

Ohjelmaopas X – EyeTV-ajastukset pienemmällä vaivalla

tiistai 20. joulukuu 05 - Niko Antin - Jätä kommentti

kuva

Hannes Juutilaisen kehittämä Ohjelmaopas X näyttää kotimaisten tv-kanavien ohjelmatiedot omassa ohjelmaikkunassaan, Yleisradion ohjelmaoppaan mobiiliversiota hyödyntäen. Lisäksi Ohjelmaopas X helpottaa oleellisesti nauhoituksien ajastamista Elgaton EyeTV -ohjelmistoon.

Ohjelman pääikkunassa näytetään valitun kanavan ohjelmistotiedot pitkänä listana, josta ohjelman nimeä klikkaamalla sen tarkemmat tiedot ilmestyvät ikkunan oikeaan laitaan. Tietoihin kuuluvat ohjelman nimi, kanava, alkamisaika, alkamispäivä, ohjelman kesto sekä selosteteksti.

kuva

Päivämäärä ja kanava, joilta ohjelmatiedot näytetään, valitaan pääikkunan kahdesta ponnahdusvalikosta. Kanavalistalta löytyvät YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Nelonen, YLE FST, SubTV, YLE Teema, YLE24 sekä Urheilukanava. Näiden välillä voi liikkua valikon lisäksi nopeasti myös näppäimistön numeronäppäimiä käyttäen.

Mikäli koneeseen on asennettu digi-tv-viritin ja Elgaton EyeTV -ohjelmisto, voi Ohjelmaopas X:n pääikkunasta ajastaa valitun ohjelman nauhoituksen hyvin helposti – vaivaisella kahdella klikkauksella. Nauhoitetun ohjelman tiedot siirtyvät tällöin suoraan EyeTV:n ajastuslistalle, ohjelman nimi, selosteteksti ja nauhoitusajankohta mukaanlukien. Kun kyseinen ohjelma on alkamassa, EyeTV aloittaa automaattisesti sen nauhoittamisen.

kuva

Tarvittaessa menneet ohjelmatiedot voidaan piilottaa, ja ohjelmien tarkempien tietojen automaattinen haku voidaan kytkeä pois päältä. Pääikkunan läpinäkyvyyden taso ja ohjelman käyttämän tekstin koko ovat myös säädettävissä ohjelman asetuksista.

Ohjelmaopas X on toimiva tapa päästä ohjelmatietoihin käsiksi, joskin samat tiedot löytyvät toki myös web-pohjaisista palveluista. Ohjelmaopas X:n varsinainen valtti onkin EyeTV -nauhoitusten erittäin helpoksi tehty ajastaminen.

Keskustele tästä artikkelista…


pojotOhjelmaopas X

  • Hannes Juutilainen
  • Ilmainen

Vaatimukset

  • Mac OS X
  • Internet-yhteys
  • Nauhoituksien ajastukseen: EyeTV-ohjelma ja sen kanssa toimiva digi-tv-viritin

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom