Top

Macally IceTune – laturi ja pinottava kaiutinsetti iPodeille

torstai 22. joulukuu 05 - Niko Antin - Jätä kommentti

kuva

On pieniä sekä suuria, kompakteja ja komplekseja iPod-kaiutinsettejä, mutta kuka valmistaisi päällekkäin pinottavia iPod-kaiuttimia? Totta kai vanha oheislaitekettu Macally.

Macallyn IceTune koostuu lataavasta telakointiasemasta, kahdesta Pringles-tötsän tapaan pyöristetystä möhkälemäisestä kaiuttimesta, sekä virtalähteestä. Kaiuttimien pinoaminen onnistuu ilman voimatoimia, loksauttamalla kaiuttimien kuusikulmion muotoon veistetyt vastakappaleet kohdilleen. Samanlainen vastakappale löytyy myös 3,6 cm korkean telakointiaseman pohjasta, joten koko hoito saadaan pystytettyä korkeudeltaan lähes 21-senttiseksi kokonaisuudeksi.

Kaiuttimien piuhat kiinni telakointiasemaan, virtalähde seinään, virrat päälle, iPod kiinni telakointiliitäntään ja volumet kaakkoon. Ja niin, jotain tietenkin soimaan sieltä rakkaalta iPodilta.

Oli kokoonpano kuinka torni tahansa, vain 1 watin teholla toimivien kaiuttimien äänentoisto ei ole kovinkaan hääppöistä. Diskanttien puolesta laatu on vielä menettelevää, mutta vaikka kappaleita tai iPodin taajuuskorjaimen esiasetuksia kuinka venkoilee edestakaisin, eivät bassot toistu juuri millään vahvuudella.

kuva

Telakointiaseman varsinaiselle telakointikaukalolle toimitetaan paketissa kolme sovitinta, jotka auttavat iPodia, iPod photoa sekä iPod miniä istumaan sopivammin telakointiliitäntään. Kuten kuvista näkyy, nanonkin siihen saa kytkettyä, joskin hieman oikeallepäin aseteltuna telakointiaseman keskikohdilta. Aseman kylkeen integroidun linjasisääntulon kautta kokoonpanolla pystyy kuuntelemaan myös muuta kuin iPodista tulevaa ääntä, eikä virroissa olevaa IceTunea joudu pimeässä etsimään sen telakointiaseman pohjassa hohtavan sinisen valon ansiosta.

iPod-laturina IceTune pärjää mainiosti. Kun otetaan kuitenkin huomioon kokoonpanon hulppea hintataso, kaiuttimien tehottomuuden aikaansaama säälittävä ulosanti ei pysty tuomaan tarpeeksi lisäarvoa tehdäkseen IceTunesta hintansa arvoisen. Mieleen tästä kokoonpanosta jäävät laturin lisäksi vain pinottavuus ja sininen valo.

Keskustele tästä artikkelista…


pojotMacally IceTune

Vaatimukset

  • iPod, iPod photo tai iPod mini (myös iPod nano istuu telakointiliittimeen, mutta näyttää “viereen” istutetulta)

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom