Top

Aurora 3.1 tekee Macista herätyskellon

keskiviikko 6. joulukuu 06 - Niko Antin - Jätä kommentti

kuva

Erilaisia herätyskellon toimintoja imitoivia ohjelmia on saatavissa Macille joukoittain. Aurora kuuluu ilmaisten herätyskellosoftien kastiin, tarjoten kuitenkin ominaisuuksia joista osa muista valmistajista pyytää ehdoitta rahaa käteen. Aurorankin valmistajalle voi toki lahjoituksia osoittaa, mutta ohjelma toimii ilman lahjoituksiakin täysin ominaisuuksin.

Herätysten hallinnoiminen tapahtuu kätevästi ohjelman pääikkunassa. Yksittäisen herätyksen asetuksiin pääsee klikkaamalla kyseistä herätystä listalta, jolloin ikkunan alareunaan ilmestyvät tuon herätyksen tiedot.

Tukee myös EyeTV:tä, ja herättää itse Macin

kuva

Kullekin herätykselle on määriteltävissä äänilähteeksi mikä tahansa iTunesin soittolistoista, halutulla äänenvoimakkuudella, sekoitus- ja toisto-mahdollisuuksin. Vaihtoehtoisesti yksittäisen herätyksen voi määrittää esimerkiksi avaamaan tietyn televisiokanavan tai radiokanavan EyeTV-ohjelmassa.

kuva
Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä Aurora kysyy, kytketäänkö koneen heräämisen
yhteydessä ja näytönsäästäjästäkin poistuttaessa tapahtuva salasanakysely pois päältä.

Halutessaan herätyksen voi määrätä tapahtumaan silloinkin, kun tietokone on herätyshetkellä nukkumatilassa. Tuolloin Aurora herättää ensin itse koneen, ja tämän jälkeen aloittaa varsinaisen herätystoiminnon iTunesia tai EyeTV:tä käyttäen. Kun koneen herätystoimintoa ollaan aktivoimassa ensimmäistä kertaa, pyytää Aurora vielä tietokoneen ylläpitäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotta toiminto voidaan autentikoida.

Lisää valintoja asetuksien kautta

Ohjelman asetuksista voidaan määrittää mitä Aurora tuo näkyviin kun herätykset aktivoituvat. Vaihtoehtoina on tuoda pelkkä Aurora esiin, Auroran torkkuaktivointi-ikkuna, iTunes, iTunes kokonäytön visualizerilla, tai Front Row.

kuva

Auroran voi asettaa myös toimimaan silloinkin, kun varsinainen Aurora.app ei ole ajossa. Tuolloin seuraava hälytysajankohta näytetään Mac OS X:n valikkorivillä, omassa Aurora-valikossa.

kuva

Asetuksista voidaan aktivoida myös Apple Remote -tuki, sekä määritellä herätyksen aikana soivalle musiikille kustomoidut fade in/out -käyrät. Apple Remote -tuen myötä Auroran torkkuajastimen voi aktivoida painamalla kaukosäätimen play/pause -nappia.

Yhteenveto

Vaikka kyseessä onkin ilmainen (tai no, donationware) ohjelma, tarjoaa Aurora iTunes- ja EyeTV-tukiensa myötä maksullisten ohjelmien tasoista herätystoimintaa. Mainittava on myös, että joidenkin muiden herätyskellosoftien kohdalla havaittu epävarmuus tietokoneen herättämistä koskien loisti testijaksomme aikana poissaolollaan. AppleScript-tukikin löytyy, joten paljoa enempää ei enää voi vaatia.

kuva

Keskustele tästä artikkelista…


pojotAurora

Vaatimukset

  • Mac OS X 10.4 tai uudempi
  • iTunes 4.7 tai uudempi
  • EyeTV ja digitv-palikka/kortti/boksi EyeTV-herätyksiä varten

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom