Top

Dock Extender telakoi suojakuorellisenkin iPodin

sunnuntai 3. kesäkuu 07 - admin - Jätä kommentti

kuva

En varmaankaan ole ainut, joka omistaa sekä telakan että käyttää iPodissaan suojakuorta. Näiden yhteiselo ei taas useinkaan ole täysin saumatonta, sillä telakkasovittimet on suunniteltu suojaamattoman iPodin mukaan. Etenkin jatkuvasti paikallaan oleviksi tarkoitettujen kuorien kohdalla ainainen aukomisrumba muuntaa helposti käyttäjän sanaston snadiomenan kaltaiseen häveliäiseen julkaisuun soveltumattomaksi.

SendStation saapuu kuitenkin hätiin Dock Extenderinsä kanssa, ja sikanautamainosteisista aateveljistään poiketen tämä pidentäjä toimii oikeasti. Applen Universal Dockiin sopiva sovitinosa istuu telakkaan vähintäänkin yhtä hyvin kuin Applen omat sovittimet, ja varsinainen pidentäjä istuu tukevasti sovittimessa olevaan aukkoon.

kuva

Koska laite ei kuitenkaan osaa kumota painovoimaa, niin alkuperäisen dockin sovittimen vinoa kulmaa paikataan iPodin taakse jäävällä tuella, johon on tarjolla vaihdettavia kumityynyjä kolmessa eri paksuusasteessa. Valmiiksi paikoillaan ollut tyynyjen keskimmäinen malli olikin juuri sopiva 30-gigaiselle viidennen sukupolven videopodille suojakuoren kanssa.

Telakanjatkeen ikeestä irtautuminen käy myös ilman liialliseksi voimankäytöksi laskettavaa väkivaltaa. Liitinadapteri on riittävän pieni sopiakseen ahtaampienkin koteloiden liittimistä, ja esimerkiksi taannoin liittimille varatun tilan niukkuudesta moitittu Vakaadoo iVak tuli mainiosti toimeen Dock Extenderin kanssa. Jos kotelo on sellainen, että sen kanssa voi käyttää iPodin normaalia liitoskaapelia ilman että kotelo peittää kaapelin vapautuspainikkeita, niin myös Dock Extender käy kotelon kaveriksi.

kuva

Yhteenveto

Dock Extender on toimiva ratkaisu useamman käyttäjän kohtaamaan ongelmaan. Etenkin kun näkyvämmät viat loistavat poissaolollaan, on ratkaisu pisteiden osalta helppo. Vajaat 30 euroa voi käyttää paljon huonomminkin.

Keskustele tästä artikkelista…

pojotSendStation Dock Extender

Vaatimukset

  • 30-pinnisellä telakkaliittimellä varustettu iPod (paketissa mainitaan myös iPhone, mutta sattuneesta syystä tämän yhteensopivuuden varmentaminen ei oikein onnistunut)
  • Apple Universal Dock

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom