Top

Apple myynyt neljä miljoonaa iPhonea

keskiviikko 16. tammikuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPhonetApple on myynyt 200 päivässä peräti neljä miljoonaa iPhonea maailmanlaajuisesti. Pääjohtaja Steve Jobs kertoi asiasta Macworld-tapahtumassa eilen illalla. Mikäli luku pitää paikkansa, merkitsee se sitä, että Apple olisi myynyt päivittäin lähes 20.000 iPhonea. Jobs ei eritellyt Yhdysvaltain ja Euroopan myyntilukuja, joten puhelimen menekistä Euroopassa ei ole tarkempaa tietoa. Oletettavaa on, että kysyntä on ollut suurinta nimenomaan Yhdysvalloissa.

Applen laskelmien mukaan iPhone on noussut Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoiden kakkoseksi. iPhonen markkinaosuus oli 19,5 prosenttia, kun markkinoiden ykkösellä RIM:n Blackberry-puhelimella on 39 prosentin osuus. Kolmantena olevalla Palmilla on hallussaan markkinoista 9,8 prosenttia ja Motorolalla 7,4. Nokia olisi vasta viides 1,3 prosentilla.

Normaaliin tapaansa Jobs hehkutti myös muita Applen myyntilukuja. Hänen mukaansa iTunesissa ohitettiin viime viikolla neljän miljardin myydyn musiikkikappaleen raja. Leopard-käyttöjärjestelmää puolestaan toimitettiin maailmalle viisi miljoonaa kappaletta ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Jobsin mukaan Leopard on kaikkien aikojen menestynein OS X -julkaisu.

Kommentit

2 vastausta kirjoitukseen “Apple myynyt neljä miljoonaa iPhonea”

  1. iPhonen myynti Britanniassa lähellä ennustetta on tammikuu 22, 2008 13:28

    […] kuukauden aikana yli 70.000 kappaletta, jota pidetään hyvänä määränä. Steve Jobs kertoi viime viikolla, että Apple on myynyt maailmanlaajuisesti yhteensä neljä miljoonaa iPhonea. Britannian, Ranskan […]

  2. iPhonen ja Touchin sovelluskehitystyökalusta lisää ensi viikolla on helmikuu 28, 2008 13:19

    […] suunnatuilla uusilla ominaisuuksilla Apple pyrkii tunkeutumaan yritysmaailmassa suositun RIMin BlackBerryn tontille. Ominaisuudet liittyvät todennäköisesti erilaisiin sähköposti- ja […]

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom