Top

iPhonen kehittäjäohjelma herättää hämmennystä

maanantai 17. maaliskuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPhonetiPhonen ohjelmistokehittäjäohjelmaan pääsyä anoneet ovat saaneet viime aikoina Applelta sähköpostia, joissa kerrotaan, että ohjelma on avoin vain rajatulle määrälle kehittäjiä beta-vaiheen aikana. Apple kertoo kuitenkin laajentavansa ohjelmaa vähitellen ja ottavansa hakijoihin uudelleen yhteyttä sopivana ajankohtana. Asiasta kirjoittaa MacRumors. Hylkäysmailit ovat herättäneet kehittäjien keskuudessa hämmennystä, sillä osa kehittäjistä on hyväksytty ohjelmaan ja osa ei.

Ohjelmaan hyväksytty kehittäjä saa käyttöönsä betaversion iPhonen 2.0 ohjelmistosta ja virallisen kehittäjän todistuksen. Kehittäjällä on oikeus installoida ohjelmia iPhoneen. Ohjelmistokehittäjäohjelma maksaa yksityiselle 99 dollaria vuodessa. iPhonen sovelluskehitystyökalu (SDK) sen sijaan on ilmainen ja kaikkien ladattavissa, mutta sen avulla ei ole mahdollista asentaa ohjelmia puhelimeen. Ohjelmistojen toiminta pitää kokeilla iPhone-simulaattorissa.

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “iPhonen kehittäjäohjelma herättää hämmennystä”

  1. iPhone-kehittäjät valitaan arvalla? on maaliskuu 20, 2008 13:17

    […] päivä sitten Mac-yhteisö ihmetteli, miksi iPhonen ohjelmistokehittäjäohjelmaan pääsyä anoneet ovat saaneet viime aikoina […]

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom