Top

Samsung esitteli kilpailijansa 3G-iPhonelle

keskiviikko 11. kesäkuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

Samsung Omnia i900 (Kuva: Samsung)Samsung on hypännyt Applen julkisuuskelkkaan ja julkistanut oman kosketusnäytöllisen puhelimensa samaan aikaan iPhonen 3G-version kanssa. Ulkoisesti Samsung Omnia i900 kopioi paljon iPhonea, mutta teknisesti puhelin tarjoaa monia mahdollisuuksia. Omniassa on 3,2 tuuman kosketusnäyttö (iPhonessa 3,5″), 3G-yhteydet, GPS-ominaisuus ja iPhonen kameraa parempi viiden megapikselin kamera. Omniaa myydään 8 ja 16 gigan muisteilla varustettuina.

Puhelimen näytön alla ovat näppäimet soittamiseen ja sulkemiseen. Niiden välissä on optinen hiiri, jota voidaan käyttää myös ruudulla navigointiin. Omnia pyörii Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional -ohjelmistolla. Käyttäjä voi valita kahdesta eri käyttöliittymästä: toinen perustuu ikoneille ja toinen avoimelle kirjoitusalustalle, jota voi personoida widget-linkeillä ja ikonipohjaisilla oikoteillä. Näyttöä voi katsella sekä pysty- että vaakasuunnassa. Selaimiksi tarjotaan Opera ja Internet Explorer.

Laajan tukensa puolesta puhelin kuulostaa erinomaiselle. Omnia tukee monia eri videoformaatteja (DivX/XviD/H.263/H.264/WMV/MP4) ja musiikkiformaatteja (MP3/AAC/ AAC+/WMA/OGG/AMR) sekä sisältää RDS-radion. Sillä voi käsitellä myös PowerPoint-, Excel- ja Word-tiedostoja. Pohjoismaihin Omnia saapuu lokakuussa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom