Top

Apple haastoi kloonivalmistajan oikeuteen

keskiviikko 16. heinäkuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple on haastanut Psystar-yhtiön oikeuteen tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien loukkaamisesta ja Mac OS X -käyttöjärjestelmän lisenssiehtojen rikkomisesta. Psystar on valmistanut huhtikuusta asti kloonikoneita, joissa on mahdollista ajaa Mac OS X -käyttöjärjestelmää lähes täydellisesti. Yhtiö on siis näennäisesti valmistanut Mac-tietokoneita ilman Applen lupaa. Käytännössä Psystarin koneissa eivät kuitenkaan toimi kaikki samat ominaisuudet kuin mitä virallisissa Mac-tietokoneissa.

Apple Insiderin mukaan Apple haastoi Psystarin oikeuteen heinäkuun kolmantena eli vain päivä sen jälkeen, kun se oli alkanut toimittaa modifioitua versiota Mac OS X 10.5.4 -käyttöjärjestelmästä asiakkailleen. Yhtiö joutuu osin muokkaamaan käyttöjärjestelmän koodia saadakseen sen toimimaan kloonikoneissa.


Lisää aiheesta:

  1. Apple oikeuteen verkkokaupastaan
  2. Apple jakoi OS X 10.5.4:n jo kehittäjille
  3. Avoin Mac-kone myyntiin USA:ssa
  4. Apple oikeuteen iTunesista ja iPodista
  5. iPhonen kehitys maksoi yli 150 miljoonaa dollaria
Optima Shop

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom