Top

Apple haastoi kloonivalmistajan oikeuteen

keskiviikko 16. heinäkuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple on haastanut Psystar-yhtiön oikeuteen tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien loukkaamisesta ja Mac OS X -käyttöjärjestelmän lisenssiehtojen rikkomisesta. Psystar on valmistanut huhtikuusta asti kloonikoneita, joissa on mahdollista ajaa Mac OS X -käyttöjärjestelmää lähes täydellisesti. Yhtiö on siis näennäisesti valmistanut Mac-tietokoneita ilman Applen lupaa. Käytännössä Psystarin koneissa eivät kuitenkaan toimi kaikki samat ominaisuudet kuin mitä virallisissa Mac-tietokoneissa.

Apple Insiderin mukaan Apple haastoi Psystarin oikeuteen heinäkuun kolmantena eli vain päivä sen jälkeen, kun se oli alkanut toimittaa modifioitua versiota Mac OS X 10.5.4 -käyttöjärjestelmästä asiakkailleen. Yhtiö joutuu osin muokkaamaan käyttöjärjestelmän koodia saadakseen sen toimimaan kloonikoneissa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom