Top

Doomin luoja haluaa tehdä pelin iPhonelle

torstai 31. heinäkuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

 

Quake4iPhonen ruudunkaappausDoom- ja Quake-taistelupeleistään tunnettu Id Software haluaa tehdä pelin yksinoikeudella Applen iPhonelle. Yhtiön pelisuunnittelija John Carmack kertoo Forbesin haastattelussa harmittelevansa jopa sitä, ettei yhtiöllä ollut resursseja ja aikaa tehdä peliä valmiiksi jo iPhonen julkistamisen yhteyteen.

Carmackin mukaan Id Softwarella on jo mielessä nimike, josta peli iPhonelle kehitetään, mutta ei paljasta mistä pelistä on kyse. Mikäli peli toteutuu, tulee se olemaan graafinen voimannäyte, hän arvioi Forbesille.

Id Softwarella on erityisesti mobiilipeleihin erikoistunut yksikkö Id Mobile, joka on julkaissut kolme peliä kahden vuoden aikana. Seuraavaksi yhtiö julkistaa mobiiliversion legendaarisesta Wolfenstein-pelistään.

Id Softwaren suunnitelmista huolimatta Quake-peliä pääsee kokeilemaan iPhonessa jo nyt, sillä pelin ensimmäinen versio on siirretty harrastajavoimin iPhonelle. Peliä voi kokeilla mikäli iPhone on murrettu ajamaan myös muita kuin Applen hyväksymiä ohjelmia eli se on ns. jailbreakattu. Quake4iPhone löytyy muun muassa Cydia-ohjelmistovarastosta.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom