Top

iPhonen mailit voi kirjoittaa nyt isommalla näppäimistöllä

torstai 9. lokakuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

Wide Email toiminnassa (Kuva: Wide Email)iPhonen maksulliset sovellukset paikkaavat enenevässä määrin puutteita, joista käyttäjät ovat jo pidempään valittaneet. Yksi tällainen puute on ollut mahdollisuus kirjoittaa sähköposteja vaakatasossa toimivalla isommalla näppäimistöllä. Tavallisesti suurempi näppäimistö on käytössä vain Safarissa, mutta nyt App Storessa on julkaistu ainakin neljä ohjelmaa, joilla on yksi ja sama tarkoitus: sähköpostien kirjoittaminen isolla näppäimistöllä.

App Storesta löytyvät ohjelmat ovat Wide Email (0,79e), Sideways (1,59e), Touchtype (0,79e) ja Compose (0,79e). Kaikki ohjelmat toimivat lähes samalla tavalla. Ensin avataan jokin edellä mainituista ohjelmista, kirjoitetaan maili, jonka jälkeen ohjelma siirtää tekstin iPhonen Mail-sovellukseen.

Touchtypeen luvataan piakkoin päivitystä, jonka jälkeen ohjelmalla voi kirjoittaa tekstejä myös Notesiin. Ohjelmaan on tulossa myös mahdollisuus tallentaa osa kirjoitettua tekstiä esimerkiksi toista mailia varten. Composeen luvataan puolestaan päivitystä, joka laajentaa ohjelman käyttöä muun muassa sosiaalisiin verkkosivuihin. Jatkossa tekstiä voi lähettää Twitteriin, Facebookiin, MySpaceen, Yahoohon, Friendfeediin ja AIM:iin.

Kommentit

4 vastausta kirjoitukseen “iPhonen mailit voi kirjoittaa nyt isommalla näppäimistöllä”

 1. kimmoh on lokakuu 12, 2008 17:53

  TouchType ostettu ja testattu. Muuten pätevä, mutta jos kirjoitat scandinaavisia kirjaimia eli ä ö jne. niin ohjelma kaatuu kun yrittää siirtää tekstiä Mailiin.

  Korjaus luvassa kuulemma seuraavaan versioon.

 2. Nissse on lokakuu 13, 2008 8:59

  Totta, huomasin saman testattuani ohjelmaa myöhemmin. Ensin luulin, että sen kaataa liian pitkä teksti, mutta syy onkin ääkköset. Harmillista, ettei tästä ongelmasta kerrottu ohjelman sivuilla, kun se julkaistiin. Nyt siellä mainitaan asiasta. Toivottavasti päivitys tulee nopeasti. Muutoin TouchType toimii hyvin.

 3. Nissse on lokakuu 22, 2008 11:31

  Ohjelma on nyt päivittynyt ja ääkkösetkin toimivat hyvin.

 4. Ilmainen Firemail helpottaa mailien kirjoittamista iPhonella on lokakuu 22, 2008 11:44

  […] toimii kuten samanlaiset, aiemmin uutisoimamme maksulliset ohjelmat. Sähköpostiviesti kirjoitetaan Firemailissa, jonka jälkeen se siirretään […]

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom