Top

Microsoftin Live Mesh haastaa MobileMe:n

torstai 30. lokakuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

Microsoftin Live Mesh (Kuva: Microsoft)Microsoft valmistautuu haastamaan Applen MobileMe-palvelun julkaisemalla Mac-version Live Mesh -synkronointipalvelustaan. Macworldin mukaan beta-versio on jo kokeilun alla. Live Meshin avulla voidaan synkronoida tiedostoja pc-koneiden ja Microsoftin palvelimen välillä. Palvelun tuleva Mac-versio mahdollistaa tietojen synkronoinnin pc-koneiden, Macien ja Windows Mobile -laitteiden välillä. Live Mesh ei kuitenkaan pysty synkronoimaan tietoja iPhoneen.

Macworldin saamien tietojen mukaan omalla koneella mennään halutun kansion päälle, valitaan hiiren oikealla “add to my Mesh” ja muutaman sekunnin kuluttua kansio muuttuu siniseksi osoittamaan Meshiin lisäämistä. Samalla haluttu kansio jaetaan jokaiseen Mesh-verkostossasi olevan tietokoneeseen. Mesh.com-sivulla on eräänlainen live-työpöytä, josta hallinnoidaan verkkoon tallennettuja tiedostoja.

Palvelu toimii siis hieman kuten Applen iDisk, muttei ole rajoittunut vain yhteen iDisk-kansioon, vaan pystyy synkronoimaan useita eri kansioita. Live Meshin Mac-versio ei kuitenkaan pysty synkronoimaan tietoja suoraan Applen ohjelmistoista, kuten Mailista, vaan on tarkoitettu lähinnä Finderistä löytyvien tiedostojen jakamiseen.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom