Top

Iphonen ja Touchin erot tulevat pelikäytössä esiin

tiistai 25. marraskuu 08 - Niko Antin - Jätä kommentti

Greatest moment in computer game history

Pelaaminen koettelee jo Ipodinkin rajoja

Creative Commons License Kuva: Johan Larsson

Iphone ja Ipod Touch käyttävät samaa Iphone OS –käyttöjärjestelmää ja ovat hyvin samankaltaisia mediaominaisuuksiensa osalta. Pelikäytössä erot laitteiden tekniikassa tulevat kuitenkin esiin. Mobiilipelikehittäjä Handheld Games on huomannut merkittävän suuria nopeuseroja 3D-grafiikkaa hyödyntävän Touch Sports Tennis –pelinsä pyörimisessä Iphonessa ja Touchissa. Asiasta kertoo Toucharcade.

Handheld Gamesin mukaan tennispeli pyörii selvästi parhaimmin toisen sukupolven Touchilla. Toisena tulee Iphone 3G ja kolmantena vanhan mallin Iphone. Selvästi heikoimmin peli pyörii ensimmäisen sukupolven Touchilla, jota Handheld Games ei suosittele pelaamisesta kiinnostuneille.

Toisen sukupolven Touchin ylivoimaisuus johtunee 532 MHz:n prosessorista, joka on ainakin paperilla nopeampi kuin Iphone 3G:n 412 MHz:n prosessori. Kellotaajuuden ero ei kuitenkaan selitä kaikkea, sillä Iphone 3G:n sekä ensimmäisen sukupolven Iphonen ja Touchin kellotaajuus on sama, mutta peliteho ei.

Handheld Games kertoo joutuneensa optimoimaan peliä, jotta se pyörisi sulavasti kaikilla Iphoneilla ja Toucheilla.

Katso Handheld Gamesin video aiheesta:

httpv://www.youtube.com/watch?v=X-TpHxYjrpQ

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom