Top

Iphone 3G:n uusinkin baseband murrettu

torstai 1. tammikuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPhone 3G Back (1)

Iphone 3G antautui hakkereille

Creative Commons License Kuva: Jami3.org

Hakkerointiryhmä Iphone Dev Team on onnistunut murtamaan Iphone 3G:n viimeisimmänkin basebandin ja jokainen Iphone-puhelin on nyt mahdollista avata käytettäväksi minkä tahansa operaattorin sim-kortilla. Dev Team esitteli aiemmin joulukuussa Yellowsn0w-nimistä ohjelmaansa, jolla pystyttiin avaamaan vanhempaa basebandia käyttävät Iphone 3G:t.

Todisteeksi viimeisimmästä saavutuksestaan, ryhmä julkaisi uudenvuodenaattona sivuillaan ruudunkaappauksen murretusta Iphone 3G:stä, jossa on uusin 02.28.00 baseband.

Dev Teamin mukaan ohjelmallisesti tapahtuva, ns. soft unlock, on jatkossa tarjolla ainoastaan 02.28.00 basebandille, joka tulee uusimman 2.2 ohjelmiston mukana. Aiemmin ryhmä on suositellut, ettei basebandia tule päivittää, mikäli haluaa tulevaisuudessa murtaa puhelimensa operaattorilukituksen. Nyt päivittämistä siis suositellaan.

Hakkeriryhmä kertoo sivuillaan, että Yellowsn0w-ohjelma tullaan julkaisemaan hyvin pian. Operaattorilukituksen murtamiseksi Iphone 3G tulee ensin avata ajamaan kolmansien osapuolien ohjelmia eli ns. jailbreakata. Tämän jälkeen operaattorilukitus avataan asentamalla Yellowsn0w Cydia- tai Installer-ohjelmakirjastojen kautta.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom