Top

USA:n rahoitustarkastus tutkii tiedotusta Jobsin terveydestä

keskiviikko 21. tammikuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

Phonin' it in

Kertoiko Apple kaiken totuudenmukaisesti?

Creative Commons License Kuva: Guillermo Esteves

Yhdysvaltain rahoitustarkastus SEC tutkii onko Apple syyllistynyt virheisiin tiedottaessaan pääjohtaja Steve Jobsin terveydentilasta, kertoo talousuutistoimisto Bloomberg. SEC:n tutkinnalla halutaan varmistaa, ettei yhtiö ole syyllistynyt sijoittajien harhaanjohtamiseen tai tietojen pimittämiseen.

Yhtiön suunnannäyttäjänä ja visionäärinä pidetyn Jobsin terveydentilalla on selvä vaikutus Applen osakekurssiin. Applen osake nousi tammikuun alkupuolella 4,2 prosenttia Jobsin kerrottua ensimmäistä kertaa julkisesti kärsivänsä hormonien epätasapainosta. Jobsin viime viikkoisen sairauslomailmoituksen jälkeen Applen osake on sukeltanut 8,4 prosenttia.

SEC:n tutkinta ei ole julkinen, mutta Bloomberg on saanut tietoja tutkintaa lähellä olevilta tahoilta. Rahoitustarkastus ja Apple ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom