Top

Call of Duty 4 – modernia sotaa Macilla

perjantai 23. tammikuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

Yllätyshyökkäys virolaislaivalle saa tukea luontoäidiltä

Yllätyshyökkäys virolaislaivalle saa tukea luontoäidiltä

Lukuisia kunniamainintoja ja palkintoja pokannut Call Of Duty 4: Modern Warfare ammentaa selvästi Hollywoodin selluloidiseikkailuista, kansainvälisen politiikan kiemuroista, jännityskirjoista ja tietenkin peligenren historiasta.

Se on visuaalisesti näyttävä ja yllättävän tehokkaasti mukaansa imevä fps-peli, jollaisia ei ole liiemmälti Macille tarjolla. Normaalisti ohjelmaa ei kannata kehua vielä arvostelun alussa, mutta tehkäämme tällä kertaa poikkeus.

Call Of Duty 4: Modern Warfare on erinomainen peli ja jokaisen genrestä pitävän Macistin pitäisi hankkia se.

Multipersoonamme maailmalla

COD 4:n pelaamisen tekee miellyttäväksi se, että pelattava hahmo vaihtuu seikkailun edetessä. Koko kampanjaa ei tahkota sama sikari hampaissa ja revitty jalkaväen t-paita viillellyn hauiksen suojana. Eri ihmisten kohtaloiden risteyvyyden tajuaa, kun on ensin vallannut virolaisen rahtilaivan brittiläisenä SAS-erikoismiehenä tai saanut köniinsä Lähi-Idässä amerikkalaisena merijalkaväen sotilaana puhumattakaan maisemien katselusta kiikaritähtäimen läpi säteilevässä Tshernobylissä. Tarinaa kuljetetaan eri persoonissa ja pieneksi ihmetyksekseen sitä huomaa olevansa myös kuohuvan kiihkovaltion presidentti, joka kokee teloituksen liiankin läheltä.

Lähi-idässä saattaa arvaamatta joutua muilutetuksi

Lähi-idässä saattaa arvaamatta joutua muilutetuksi

Monesta katsantokannasta huolimatta COD 4 on melko suoraviivainen peli. Monet uudemmat fps-pelit pyrkivät tekemään maailmastaan entistä laajemman ja vapaasti koluttavan, mutta COD 4 luottaa tarinaan, tunnelmaan ja myös vastuksen älykkyyteen. COD 4:n tekoäly on saatu kohdalleen, eivätkä vastapuolen maihinnousukengät seiso vain suuliekkiä ihailemassa.

Kaunista,  niin kaunista

Visuaalisesti COD 4 on komeaa katseltavaa. Pelin aloittava hyökkäys rahtilaivalle saa merisairaaksi, kun pieni hampaisiin aseistettu iskujoukko laskeutuu helikopterilta meriveden täyttämälle kannelle koko maailman huojuessa ympärillä. Erinomaiset äänet ja realistiset valaistus- ja muut efektit vaativat toki veronsa.

Vaikka COD 4:n minimivaatimusten kerrotaan olevan vain Intel Core 2 Duo 2 GHz, 1GB ram ja ATI Radeon X1600 tai NVidia GeForce FX 7300, on todellisen kokemuksen saamiseksi panostettava rautaan enemmän. Testikoneenani toimi 24″ iMac Intel Core 2 Duo 2,4 GHz (2 GB ram ja ATI Radeon HD 2600 Pro), jossa peli pyöri kaikilla herkuilla juuri ja juuri. Heikommalla laitteistolla on oltava valmis pudottamaan kuorrutuksia.

Mennäänpäs pojat tuon nyppylän yli niin että heilahtaa

Mennäänpäs pojat tuon nyppylän yli niin että heilahtaa

Peli tarjoaa moninaisia tehtäviä vaihtelevassa maastossa kauniilla grafiikalla ja hyvillä äänillä, mutta onnistuu myös siinä tärkeimmässä. Eli vaikeusasteen asettamisessa. Vähemmän pelanneetkaan eivät pääse kyllästymään viikatemiehen toistuviin vierailuihin, koska vaikeusasteet on saatu kohdalleen. Ne jotka ovat ryömineet oman osansa Vietnamin mutaisilla riisipelloilla tai nousseet Omaha Beachille ruumiinjäsensateessa löytävät myös haastetta, vaikka COD 4 ei olekaan pisimpiä mahdollisia pelejä.

Verkko-ominaisuus pidentää tietenkin omalta osaltaan pelin elinkaarta ja jo Call Of Duty 2:ssa esitellyn Kill-Camin avulla sairaimmatkin yksilöt pääsevät katharsikseen. Päivittämällä paketista otettu peli Aspyrin julkaisemalla 1.7 patchilla Mac-pelaajat pääsevät haastamaan puukkohippasille myös pc-pelaajia.

Lopuksi

Call Of Duty 4: Modern Warfare on Mac-pelien ehdotonta parhaimmistoa. Paketissa on kaikki mitä hyvältä toimintapeliltä haluaa: tarina, tunne, grafiikka ja äänet. Kohtuullisen korkeista konehuonevaatimuksistaan huolimatta sitä voi suositella lämpimästi kaikille, jotka tuntevat vetoa maastokuvioita kohtaan.

Niko Antin


  • Call Of Duty 4: Modern Warfare
  • Julkaisija: Aspyr
  • Minimivaatimukset: Mac OS X 10.5.4 (Leopard), Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon X1600 tai NVidia GeForce FX 7300. Toimii ainoastaan Intelin piireillä.
  • Testattu: 24″ iMac, Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, 2 GB RAM, ATI Radeon HD 2600 Pro

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom