Top

Hakkeroi iPhone, voita 10 000 dollaria

perjantai 27. helmikuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

P1010782.JPG

CanSecWestin esityksiä vuodelta 2008

Creative Commons License Kuva: leduardo

Kanadassa pidettävän perinteisen Pwn2Own-hakkerointikilpailun parrasvaloissa ovat tänä vuonna iPhone ja neljä muuta älypuhelinta. Järjestäjät lupaavat 10 000 dollaria sille, joka onnistuu tunkeutumaan puhelimen käyttöjärjestelmään. Hakkerointikilpailu järjestetään osana CanSecWest-tietoturvakonferenssia maaliskuun loppupuolella.

Hakkerointikisan osallistujien päämääränä on murtautua puhelimiin, joiden käyttöjärjestelminä ovat Android, Symbian ja Windows Mobile. Tämän lisäksi uhreina ovat BlackBerry- ja iPhone-puhelimet. Palkinnoille mielivän on pystyttävä hakkeroimaan puhelin hyödyntämällä esimerkiksi sähköpostia, tekstiviesti- ja selaintoimintoja tai muita ominaisuuksia. Tarkemmat säännöt löytyvät täältä.

Hakkerointikisan toinen osa käsittää selaimet. Mukana ovat Windows 7:ssä pyörivät Internet Explorer 8, Firefox ja Google Chrome sekä Mac OS X:ssä pyörivät Safari ja Firefox. Jokaisesta löydetystä reiästä voittaa 5000 dollarin palkinnon.

Viime vuonna pidetyssä hakkerointikisassa MacBook Air murrettiin kahdessa minuutissa. Voitto saavutettiin hyödyntämällä Safarissa ollutta haavoittuvuutta. Apple paikkasi aukon kuukautta myöhemmin.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom