Top

Apple esittelee iPhonen 3.0-ohjelmiston ensi tiistaina

perjantai 13. maaliskuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPhonen seuraava suuri ohjelmistopäivitys paljastetaan ensi tiistaina

iPhonen seuraava suuri ohjelmistopäivitys paljastetaan ensi tiistaina

Apple kehittää iPhoneen 3.0-ohjelmistoa, joka esitellään medialle jo ensi tiistaina. Apple kertoo antavansa ennakkoesittelyn vielä työn alla olevasta ohjelmistosta, jotta iPhonen sovelluskehittäjille saadaan ajoissa tietoa uusista sovelluskehitystyökaluista.

Businessweekin mukaan iPhonen ohjelmistosta vastaava Scott Forstall ja iPhonen tuotemarkkinoinnista vastaava Greg Joswiak toimivat lehdistötilaisuuden isäntinä. Myös MacWorld-messujen pääpuheenvuoron pitänyt Phil Schiller on paikalla. Sen sijaan sairauslomalla olevan Steve Jobsin ei uskota esiintyvän.

iPhonen ohjelmiston viimeisin merkittävä päivitys, 2.0-versio, julkaistiin samaan aikaan iPhone 3G:n kanssa viime kesänä. Sittemmin ohjelmistoa on päivitetty ja paikattu kahdesti. 2.1 toi paljon pieniä uusia ominaisuuksia, kuten Genius-soittolistojen luonnin suoraan puhelimessa. 2.2.-päivitys lisäsi iPhoneen mahdollisuuden ladata podcasteja suoraan puhelimesta.

On mahdollista, että Apple suunnittelee 3.0-ohjelmiston julkaisua ensi kesäksi. Uusi ohjelmisto saattaa sisältää jo kauan sitten luvatut ns. push-ilmoitukset, joiden avulla iPhoneen saataisiin eräänlainen moniajo. Esimerkiksi pikaviestinohjelmat voisivat vastaanottaa viestejä huolimatta siitä onko ohjelma auki vai ei. Toisaalta liikkeellä on ollut myös huhuja siitä, että seuraavassa ohjelmistossa sallittaisiin ainakin osittainen moniajo. Nykyisin iPhonessa voi olla auki vain yksi ohjelma kerrallaan.

Apple myi viime vuonna yhteensä 13,7 miljoonaa iPhonea. Yhtiö ohitti tavoitteekseen asettamansa 10 miljoonan myydyn puhelimen rajan etuajassa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom