Top

Apple kerää nimekkäitä suoritinosaajia palkkalistoilleen

torstai 30. huhtikuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple Mini Retail Store - Stanford Shopping Center

Apple kokoaa vauhdilla suoritinosaajia tuotekehitykseensä

Creative Commons License Kuva: ping ping

Apple panostaa vahvasti oman suoritintekniikan kehittämiseen. Yhtiö on palkannut viime aikoina kaksi kovan luokan suoritinosaajaa prosessorivalmistaja AMD:stä. The Inquirerin mukaan Applelle ovat siirtyneet AMD:n grafiikkatuotteiden osaston teknologiajohtaja Raja Koduri ja hänen edeltäjänsä Bob Drebin. Aiemmin yhtiöön on siirtynyt IBM:n johtaja Mark Papermaster, joka vetää nyt iPhonen ja iPodien teknologiakehitystä.

Apple on panostanut suoritinteknologiaan myös yritysostoilla. Viime vuonna yhtiö osti suoritinvalmistaja P.A. Semin ja osuuden brittiläisestä prosessoreita suunnittelevasta Imagination Technologiesista.

Applen uskotaan satsaavan suoritintekniikkaan kehittääkseen iPhoneen ja iPod Touchiin entistä tehokkaampia mobiilisuorittimia muun muassa kasvavaan pelikäyttöön ja teräväpiirtovideoiden katsomiseen. Macin seuraavassa käyttöjärjestelmässä Snow Leopardissa käyttöönotettava OpenCL-teknologia puolestaan valjastaa grafiikkasuorittimien voiman osaksi tietokoneen yleistä laskentatehoa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom