Top

Uusi Office tuo Entouragen tilalle Outlookin

torstai 13. elokuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

office2008_special_media_edition_alkukuva

Office 2008 Special Media Edition katoaa markkinoilta

Microsoft korvaa seuraavassa Officessa Entouragen Windowsista tutulla sähköposti- ja kalenteriohjelma Outlookilla. Entourage-käyttäjät voivat jatkossa hyödyntää Entourage 2008 for Mac Web Services Edition -ohjelmistoa.

Tuleva Outlook on Microsoftin mukaan kehitetty Macin käyttöjärjestelmän ehdoilla. Uusi Office ilmestyy loppuvuodesta 2010.

– Outlook for Mac sisältää ominaisuuksia, joita asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet, esimerkiksi sisältöoikeuksien hallinnan. Uudet ominaisuudet helpottavat alustojen välistä työskentelyä entisestään. Uskon, että käyttäjät huomaavat, että siirtymä Outlook for Maciin on muutakin kuin pelkkä nimenvaihdos, sanoo general manager Eric Wilfrid Microsoftin MacBU-yksiköstä.

Microsoftin mukaan Outlook for Mac tuo merkittäviä muutoksia. Viime kädessä se mahdollistaa tehokkaamman työskentelyn alustojen välillä, mikä on ollut yritysasiakkaiden ykköstoive. Outlook for Mac on rakennettu alusta asti Cocoalla ja on integroitu entistä paremmin Mac OS -käyttöjärjestelmään. Uusi nopea tiedostopohjainen tietokanta sisältää tuen Time Machinelle ja Spotlight-hauille. Sisältöoikeuksien hallinta auttaa ehkäisemään arkaluonteisen tiedon leviämisen tai sen päätymisen henkilöille, joilla ei ole käyttöoikeuksia kyseiseen materiaaliin.

Tähtäimessä yritysasiakkaat

Uutta Officea odotellessa Microsoft yksinkertaistaa Office 2008 -pakettejaan ja tuo Home and Student Editionin lisäksi markkinoille Office 2008 for Mac Business Editionin. Standard Edition ja Special Media Edition poistuvat markkinoilta. Business Edition tulee sisältämään Entourage 2008 for Mac Web Services Editionin.

Entourage 2008 Web Services Edition mahdollistaa nopeamman datan synkronisoinnin, joten Exchangen sähköpostin ja kalenteritoimintojen tuki toimivat entistä paremmin. Ohjelman betaversio lanseerattiin aiemmin tänä vuonna. Nykyiset Entourage-käyttäjät saavat Entourage 2008 Web Services Editionin käyttöönsä Office 2008 for Mac SP2:ssa (jossa kaikki päivitykset) sekä Exchange 2007 SP1 RU4:ssä.

– Microsoft Outlook ja Exchange Server ovat olleet tukijalka, jonka varaan yritysasiakkaidemme viestintä ja yhteistyö rakentuvat, sanoo corporate vice president Takeshi Numoto Microsoftin Office-tuotehallintaryhmästä. Tämänpäiväinen Web Services Editionin julkaisu vahvistaa Exchangen ja Entourage-asiakkaiden yhteenliittyvyyttä ja luo puitteet uuteen sovellukseen eli Outlook for Maciin siirtymiselle.

Office 2008 for Mac Business Edition lanseerataan syyskuun puolivälissä. Arvioitu jälleenmyyntihinta on 549 € tai 349 € versiopäivitykseen oikeutetuilla asiakkailla. Office 2008 for Mac Home and Student Edition on jo kaupoissa ja sen arvioitu jälleenmyyntihinta on 149 €. Ilmaisen Entourage 2008 Web Services Editionin voi ladata täältä.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom