Top

Snow Leopard sisältää suojan haittaohjelmia vastaan

keskiviikko 26. elokuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

snow_leopard_haittaohjelmasuoja

Tietoturvayhtiö Integon testissä Snow Leopard havaitsi levykuvassa piilevän troijalaisen (Kuva: Intego)

Tietoturvayhtiö Intego kertoo perjantaina julkaistavan Snow Leopard -käyttöjärjestelmän sisältävän suojan haittaohjelmia vastaan. Yhtiöllä ei ole asiasta vielä tarkempaa tietoa, mutta testien perusteella Snow Leopard havaitsee esimerkiksi Safarilla imuroidussa levykuvassa piilevän haittaohjelman.

Käyttöjärjestelmä varoittaa haittaohjelman vahingoittavan tietokonetta ja suosittelee siirtämään saastuneen levykuvan suoraan roskakoriin. Integon testissä Snow Leopard havaitsi RSPlug.A-troijalaisen.

Apple kertoo Snow Leopardin esittelyssä, että Safarilla, Maililla ja iChatilla ladatut tiedostot tarkistetaan mahdollisten haittaohjelmien varalta. Jos ne sisältävät haitallisia ohjelmia, ilmoittaa Mac OS X asiasta ja varoittaa, kun tiedosto avataan ensimmäisen kerran. Snow Leopard hyödyntää myös digitaalisia allekirjoituksia tarkistaakseen, ettei ohjelmaa ole muutettu sen jälkeen kun se luotiin.

Snow Leopardissa on panostettu muutenkin mahdollisten haittaohjelmien ja virusten torjumiseen. Käyttöjärjestelmässä hyödynnetään muun muassa sandboxingina tunnettua menetelmää, joka rajoittaa ohjelmien toimenpiteitä käyttöjärjestelmän sisällä. Näin yhden ohjelman kautta sisään päässeet hakkerit eivät pysty kaappaamaan laajempaa osaa käyttöjärjestelmästä omiin tarkoituksiinsa.

Muita automaattisia suojausominaisuuksia ovat kirjaston satunnaistaminen, joka estää haitallisten käskyjen löytää kohteensa sekä suorituksen esto, joka suojaa Macin muistia hyökkäyksiltä.

Apple on korostanut äskettäin julkaistuissa tv-mainoksissaan jälleen Windows-tietokoneiden haavoittuvuutta viruksia ja haittaohjelmia vastaan.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom