Top

iTunesiin suuria uudistuksia, iPhone OS 3.1 ulkona

keskiviikko 9. syyskuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

itunes9

iTunes 9 sisältää runsaasti uusia ominaisuuksia

Apple on päivittänyt iTunes-ohjelmiston versioon 9 ja uudistanut sen ominaisuuksia kovalla kädellä. Samalla iTunes Storen ulkoasua ja käyttölogiikkaa on uudistettu ja ominaisuuksia lisätty. Keskeisiä uudistuksia ovat albumimyynnin kasvuun tähtäävä iTunes LP -konsepti, iTunes-kirjaston vapaa kopioiminen viiteen kotitietokoneeseen, elokuvien houkuttelevuutta kasvattava iTunes Extras, iPhone-ohjelmien asettelu tietokoneen ruudulla, parannettu synkronointi mobiililaitteisiin, valmiit soittoäänet sekä Genius-miksaukset.

iTunes LP kasaa albumin ostavalle kuluttajalle lisäherkkuja. Näitä ovat muun muassa erilaiset kansitaiteet, lyriikat, videot, haastattelut, kuvat ja muu visuaalisesti rikas materiaali. Aluksi tarjolla on ainakin Norah Jonesin, Bob Dylanin ja Dave Matthews Bandin LP-kokonaisuuksia.

iTunes Extras on samankaltainen konsepti kuin iTunes LP, mutta pätee elokuviin, joita voi ostaa ja vuokrata ulkomaisissa iTunes Storeissa. Visuaalisesti Extras näyttää DVD-elokuvan ekstramateriaalilta kauniissa paketissa. Aluksi tarjolla ovat ainakin elokuvat Twilight, Batman Begins, Wall-E, Iron Man ja Da Vinci Code.

Home Sharing mahdollistaa iTunes-kirjastojen jakamisen maksimissaan viiden kotikoneen kesken. Aikaisemmin tarjolla olleen streamauksen lisäksi kappaleita, elokuvia ja ohjelmia voi kopioida nyt suoraan koneesta koneeseen. Kussakin jaetussa koneessa näkyy Home Sharing -kohdassa vain se sisältö mitä kyseisessä koneessa ei jo ole. Uudet ostot saa siirtymään automaattisesti kaikkiin Home Sharingissa mukana oleviin koneisiin.

Omaan makuun sopivia kappaleita jo pidempään suositellut Genius-toiminto laajenee. Genius Mixes osaa luoda miksauksia kappaleista, jotka sopivat hyvin yhteen. Apple mainostaa ominaisuutta DJ:nä, joka osaa luoda 12 loputonta miksausta iTunes-kirjastosta löytyvistä yhteensopivista kappaleista. Genius laajenee myös ohjelmistokauppa App Storen puolelle, jossa kuluttaja saa vinkkejä itselle sopivista iPhone-ohjelmista.

iTunes 9:ssä sisällön synkronointia mobiililaitteisiin on parannettu. Musiikkia, elokuvia ja tv-sarjoja voi siirtää iPhoneen ja iPodeihin huomattavasti tarkemmilla määritelmillä, esimerkiksi tietyn artistin tai genren kappaleet. Kuvia voi synkronoida iPhotosta nyt tapahtumien tai kasvojen perusteella.

Uuden iTunesin ja iPhone OS 3.1:n myötä suuren ohjelmakirjaston järjesteleminen iPhoneen tai iPod touchiin helpottuu huomattavasti. Ohjelmia voi järjestellä iPhonen kotiruuduille suoraan tietokoneen ruudulla kuvakkeita raahaten. iPhone OS 3.1 on ilmainen päivitys.

Edellä mainittujen, ja mainitsematta jääneiden, ominaisuuksien lisäksi iTunes Storeen on tullut myyntiin yli 20 000 valmiiksi leikattua soittoääntä. Aiemmin soittoääni on pitänyt rajata sopivaan pituuteen itse.

iTunes 9 on ilmainen ja on jaossa nyt.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom