Top

Targus Wireless Mouse For Mac

perjantai 11. syyskuu 09 - Niko Antin - Jätä kommentti

hiiri_touch_scroll

Touch Scroll osaa nelisuuntaisen vierityksen

Macille suunnitellussa langattomassa hiirulaisessa on Targuksen muistakin laitteista tuttu nelisuuntainen Touch Scroll ja kaksi ohjelmoitavaa nappia, joilla voidaan avata useimmin käytettyjä ohjelmia, esimerkiksi Safari ja iTunes. Halutessaan niihin voi ohjelmoida myös käyttöä nopeuttavia toimintoja, kuten liimaaminen ja leikkaaminen tai äänenvoimakkuuden säätö.

Langoista vapaa harmaahiirulainen ottaa käskyjä vastaan pikkuruiselta micro usb -lähettimeltä, joka jää kauniisti piiloon Apple-näppiksen alle. Jos hiiri on kauemmin käyttämättä voi lähettimen piilottaa hiiren sisään, jolloin se on aina mukana, mutta poissa silmistä. Asennus on vaivatonta plug and playta, kuten hiirissä muutenkin nykyään.

Isonkin miehen käsiin

Targuksen hiiressä on optinen tunnistin, jonka tarkkuus on kursorin tiukassa hallinnassa pitävä 1200 dpi:tä. Fyysisesti hiirtä on miellyttävä käyttää, sillä se tuo isonkin miehen käteen sopivasti tukea. Muotoilu on pyöreähkön ergonominen, eikä siitä ole valittamista. Koko ei ole pienimmästä päästä, joten sopivaa kumppania kannettaville hakevat saattavat vierastaa tätä ainakin aluksi.

Touch Scrollissa on nelisuuntainen vieritys eli se pystyy scrollaamaan myös vaakatasossa Applen Mighty Mousien tapaan. Optinen sensori korvaa monista hiiristä tutun perinteisen vierityspyörän tai -pallon ja toimii kohtuullisen hyvin. Erityistä tarkkuutta vaativiin töihin Touch Scrollista ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi yhden tai kahden rivin scrollaaminen on vaikeaa, kun Touch Scrollista ei saa ”kosketuspintaa” liikkeeseen. Normaalikäytössä se suoriutuu kohtuullisen hyvin ja nelisuuntaisuus helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä suurten dokumenttien tai kuvien kanssa.

hiiri_lähetin

Hiirulaisen paras kaveri on sen pieni usb-lähetin

Vasemmassa kyljessä oleviin lisänappeihin voi ohjelmoida lisäominaisuuksia, kuten tiettyjen ohjelmien avaamisen tai liimaamisen ja leikkaamisen. Nappulat ovat pieniä ja ne on tarkoitettu oikeakätisille, sillä peukalolla niitä vielä komentaa, pikkurillillä ei lainkaan.

Hiirulainen saa virtansa kahdesta AA-paristosta ja varsinkin matkustettaessa patterien säästäminen on hyve. Targus on ottanut tämänkin huomioon ja virran saa pois päältä hiiren pohjasta löytyvästä katkaisimesta.

Targus Wireless Mouse lunastaa kyllä paikkansa Macin vierellä. Hiiret ovat kuitenkin henkilökohtaisia kuin hansikkaat, joten kokeilu lähimmässä kaupassa kannattaa ennen ostopäätöstä. Eivät ranteet turhaan kipeydy.

Targus Wireless Mouse

pojot

 • Targus
 • Mitat: 11,8 x 6,4 x 3,7 cm
 • Paino: 80 g
 • n. 36 €

Hyvää

 • Sopii isoonkin käteen
 • Lisänappeihin ohjelmoitavia ominaisuuksia
 • Usb-lähetin esimerkkimäisen pieni
 • Touch Scrollissa nelisuuntainen vieritys

Huonoa

 • Touch Scroll ei sovi erityistä tarkkuutta vaativaan työhön

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Targus Wireless Mouse For Mac”

 1. Kurre on syyskuu 19, 2009 15:30

  Miten lie Lumikissan kanssa?
  Minun 530 systeemi ei ole yhteensopiva uuden käyttiksen kanssa, joten vain perustoiminnot on käytettävissä.
  Syynä on tuo Bluetooth.

  All Logitech Bluetooth mice and desktops use the built-in Mac OSX Bluetooth software (stack) with the default Mac drivers. Since the devices are operated by the built in drivers, the Logitech Control Center (LCC) will not detect the mouse since it is already being controlled via Bluetooth. This will cause a “No Logitech Product Found” message in LCC. Only basic functions (left click, right click and scroll) will be available and any programmable buttons or additional features may not be functional. In addition, keyboards will only have basic type functionality. Any programmable buttons and media keys will not be functional, as the SetPoint software that controls these functionalities are not available for the Macintosh Bluetooth stack.

  http://logitech-en-emea.custhelp.com/cgi-bin/logitech_en_emea.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=5570&p_created=1161607122&p_sid=rE3rfkIj&p_accessibility=0&p_redirect=&p_lva=6861&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9OSw5JnBfcHJvZHM9Mjc2MyZwX2NhdHM9JnBfcHY9MS4yNzYzJnBfY3Y9JnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9YXBwbGU*&p_li=&p_topview=1

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom