Top

Apple ostaa mobiilimainontayhtiön

tiistai 5. tammikuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple valmistautuu mobiilimainonnan kasvuun ostamalla verkkomainontayhtiö Quattro Wirelessin, kirjoittaa All Things Digital. Kauppahinnan kerrotaan olevan 275 miljoonaa dollaria. Quattro Wireless on 2006 perustettu startup-yritys, jolla on suuria asiakkaita, kuten Ford, Disney, Viacom, Visa, Microsoft ja amerikkalaisen jalkapallon NFL-liiga.

Google osti marraskuussa Quattro Wirelessin kilpailijan AdMobin, josta myös Apple oli jättänyt tarjouksen. Quattro Wireless ja AdMob ovat erikoistuneita erityisesti älypuhelimiin suunnattuun mobiilimainontaan.

Applen tiedetään tutkineen mainosmyynnin mahdollisuuksia. Yhtiön patenttihakemuksessa viime lokakuulta pohditaan mainoksien sisällyttämistä ilmaisiin tai alennuksella myytäviin käyttöjärjestelmiin tai palveluihin. Esimerkissä käyttöjärjestelmän osa tai osat poistuisivat käytöstä ääni- tai kuvamainoksen ajaksi. Mainoksen jälkeen toiminnot palaisivat jälleen normaaliksi.

Apple ja Google valmistautuvat mobiili-internetin ja -mainonnan kasvuun vieri vieressä. Molemmat ovat ostaneet mobiilimainontaan erikoistuneen yhtiön, kehittäneet oman käyttöjärjestelmän mobiililaitteisiin ja myyvät omia päätelaitteitaan. Googlen on määrä julkistaa iPhonen kanssa kilpaileva Nexus One -puhelin vielä tänään. Applelta odotetaan tablet-tietokonetta tammikuun loppupuolella.

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Apple ostaa mobiilimainontayhtiön”

  1. jrtv on tammikuu 9, 2010 1:21

    No huh huh!

    “Esimerkissä käyttöjärjestelmän osa tai osat poistuisivat käytöstä ääni- tai kuvamainoksen ajaksi. Mainoksen jälkeen toiminnot palaisivat jälleen normaaliksi.”

    Onneksi jäljellä on vielä OSS. Mihinkäs minä sen Ubuntu-levyn laitoinkaan? Eipä tarvitse pelätä, että minulle pakkosyötetään mainoksia. Tämä nyt on kyllä Applelta vihonviimeinen veto!

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom