Top

Sampo Pankin verkkopankki karsastaa Maceja ja Firefoxia

torstai 7. tammikuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Sampo Pankin verkkoasiointi takkuilee Macilla

Sampo Pankin verkkopankissa on jälleen ongelmia. STT:n mukaan Mac-käyttäjillä on erityisen paljon ongelmia saada verkkopankki toimimaan koneessaan. Verkkopankkiin eivät pääse ne, jotka käyttävät uusimpia selainversioita. Safarin käyttäjät ovat törmänneet ongelmiin marraskuun jälkeen. Ongelmien uskotaan johtuvan joistakin Macin päivityksistä, Sampo Pankki ei ole tehnyt muutoksia verkkopankkiinsa.

Suurimman osan ongelmista kerrotaan liittyvän Javaan. Koneeseen asennetun Javan tulee olla yhteensopiva Sampo Pankin verkkopankin kanssa. Safarin lisäksi myös Firefox-selaimen käyttäjillä on ongelmia, Googlen Chromelle ei luvata tukea lainkaan.

Sampo Pankin kehityspäällikkö Marko Huhdanpää kertoo STT:lle, että Apple on kehittänyt Macin Java-version itse Sun Microsystemsin lähdekoodin pohjalta ja on tietoisesti päättänyt olla dokumentoimatta ohjelmointirajapintaa muille kuin Safari-selaimelle. Ongelmat johtuvat siitä, ja Sampo Pankki on raportoinut asiasta Firefoxin kehittäjälle Mozillalle.

Sampo Pankki ehdottaa ongelmista kärsivälle Mac-käyttäjälle kiertotieksi verkkopankin mobiiliversiota.

Kommentit

6 vastausta kirjoitukseen “Sampo Pankin verkkopankki karsastaa Maceja ja Firefoxia”

 1. Maccisti on tammikuu 7, 2010 11:51

  Pitääkö sitten vaihtaa pankkia jos omistaa macin ja iPhonen. Sekä siitä mobiiliversiosta?

 2. Huge on tammikuu 7, 2010 13:33

  Sampo Pankki voisi reilusti ehdottaa ongelmista kärsiville asiakkailleen kiertotieksi pankin vaihtoa… Hommat meni poskelleen heti Danske-fuusion jälkeen.

 3. Seppo on tammikuu 7, 2010 13:47

  Itsellä kyllä toimii 99% ajasta Sampon verkkopankki ihan ok, alla uusin Safari ja OS X 10.6.2. Joskus saattaa kirjautumissivu jumia hetken, mutta yleensä puolen tunnin päästä toimii.

 4. Tuomo on tammikuu 8, 2010 16:27

  Puolen tunnin päästä! :)

  Minulla ei tahdo olla oikein aikaa ja kärsivällisyyttä Windows-tyyliin. Alun kangertelun jälkeen Sampo-verkkopankki on toiminut aivan moitteetta. Taitaa pankkilaisiakin harmittaa tällainen.

 5. Otto Virtanen on tammikuu 11, 2010 20:10
 6. sini-ritva grönberg on tammikuu 20, 2010 16:23

  Mitenkäs maksat laskut kunet pääse pankin verkkopankkiin.Maksaako pankki viivästyskorot
  terv
  S-RG ,Masala

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom