Top

Apple valmis ostamaan isojakin yhtiöitä

keskiviikko 24. helmikuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple Wallpaper

Apple on valmis panostamaan suuriinkin yritysostoihin

Creative Commons License Kuva: Project FAV

Apple seuraa suuriakin yhtiöitä yritysostoja ajatellen. Tähän mennessä yksikään yhtiö ei ole kuitenkaan läpäissyt strategista ja taloudellista seulaa, kertoi Applen operatiivinen johtaja Tim Cook sijoittajille suunnatussa konferenssissa San Franciscossa. Cookin mukaan Apple on yleensä tehnyt pieniä yritysostoja osaamisen ja teknologioiden takia.

– Raha ei polta reikää taskuumme. Ellemme löydä jotain, joka on todella järkevää Applen osakkeenomistajille, emme aio tehdä hankintoja. Jos löydämme suuren (yrityksen) emme pelkää toimia, mutta me emme aio tehdä yritysostoa vain tekemisen ilosta, Cook sanoi Reutersin mukaan Goldman Sachsin järjestämässä Technology and Internet -konferenssissa.

Applella kerrotaan olevan noin 40 miljardin dollarin käteisvarat ja yhtiön osakkeenomistajatkin pohtivat, mitä yhtiö aikoo varannollaan tehdä. Viime aikoina Apple on tehnyt kaksi suurta julkisuutta saanutta, mutta kauppahinnaltaan pientä hankintaa. Se osti mobiilimainoksiin erikoistuneen Quattro Wirelessin 275 miljoonalla dollarilla ja musiikin suoratoiston Lala-palvelun 85 miljoonalla dollarilla.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom