Top

Buffalo Dualie – lataa ja varmista

tiistai 30. maaliskuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Tuplatoimintaa lupaava Dualie

Buffalo Dualien mainostetaan olevan maailman ensimmäinen tallentava telakka iPhonelle ja iPodeille. Korulause tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että samaan tyylikkääseen ja tukevaan harjatusta alumiinista valmistettuun telakkaan on istutettu 500 gigan (5400 rpm SATA) matkakovalevy ja iPhone/iPod-telakka.

Mobiililaitteen lataamisen ja synkronoimisen lisäksi Dualiella voi siis varmuuskopioida tiedostoja tietokoneelta. Telakalla ja kovalevyllä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä keskenään.

Dualiessa on selvästi lähdetty liikkeelle kahdesta näkökulmasta. Ensinnäkin työpöytä on haluttu pitää mahdollisimman tyhjänä ylimääräisistä johdoista sekä laitteista ja istuttaa kaikki samaa näyttävään pakettiin. Toisaalta käyttäjälle on haluttu antaa mahdollisimman vapaat kädet liitäntöihin ja käyttöön.

Telakka tulee kiinnittää Maciin usb:llä, mutta sitten vaihtoehdot alkavatkin. Tarjolla on erilaisia sovittimia monen Apple-laitteen istuttamiseen ja mukana seuraa kattavasti piuhoja. Telakan mukana toimitetaan adapterit iPhone 3G/3GS:lle, iPod touchin 2. sukupolvelle, iPod classicille ja iPod nanon 5. sukupolvelle, joten valinnanvaraa riittää.

Kovalevy matkalle mukaan

Kovalevy on matkamallia ja täysin irroitettava telakasta. Siinä istuessaan se toimii usb:n kautta, mutta erikseen käytettynä vaihtoehtoja ovat FireWire 400 ja 800, ja ihailtavasti kaikki piuhat seuraavat mukana: kaksi usb-johtoa (jos vaikka haluaakin käyttää kovalevyä erillään telakasta usb:llä) sekä FireWiret.

Telakan takaa löytyy usb-keskitin

Firewire-liitäntää voi käyttää kovalevyn kanssa ainoastaan jos sen poistaa telakasta, jolloin koko paketin näppäryys tietenkin katoaa. Kyseessä on tosin matkakovalevy, joten Buffalo lienee ajatellut, että matkalla tietoja voi lukea Firewirella ja kotona tallennetaankin sitten vaan usb:lla. Tämän lisäksi Dualiessa on myös miellyttävästi kahden usb-liitännän keskitin, joten siihen saa tarvittaessa kiinni muita lisälaitteita.

Ikävää on, ettei usb-liitännän virta riitä tämän kaiken pyörittämiseen, vaan telakka vaatii verkkovirtaa. Näin pöydän taakse joutuu joka tapauksessa valuttamaan yhden piuhan lisää. Toisaalta tämä mahdollistaa iPhonen ja iPodin lataamisen telakassa, vaikka tietokone ei olisikaan päällä.

Kiintolevy on alustettu valmiiksi Mac-käyttäjille ja se tukee Applen Time Machinea, joten Dualie sopii hyvin varmuuskopiointiin. Pc-käyttäjät joutuvat formatoimaan levyn ensitöikseen uudelleen. Macistit arvostavat yleensä hiljaisuutta ja Buffalon kovalevy osoittautui nopeudestaan huolimatta miellyttävän hiljaiseksi. Sen matalaa hurinaa ei juuri erottanut testissä käytetyn iMacin vierestä.

Yhteenveto

Dualie on kaunis ja laadukkaasti valmistettu iPhone/iPod-telakan ja 500 gigan matkakovalevyn yhdistelmä. Se toimii hienosti yhdellä tietokoneeseen liitetyllä usb-johdolla ja tarjoaa vaihtoehtoisen FireWire-kiinnityksen kovalevylle. Toisin kuin saattaisi luulla, telakalla ja kovalevyllä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä keskenään. iPhonesta ei siis voi kopioida tiedostoja suoraan Dualien kovalevylle tai toisinpäin.

Tällä hetkellä Dualieen ei voi vaihtaa kovalevyä suurempaan, mutta lienee vain ajan kysymys kun Buffalo sellaisia markkinoille tuo. 500 gigan malli saattaa olla hieman pieni varsinkin Time Machinea ja pöytäkoneiden käyttäjiä ajatellen.

Hintaa laitteella on. 500 gigan matkakovalevyjen hinta on yleisesti ottaen noin satasen pintaan, joten pari sataa maksavan Dualien telakan hinnaksi tuleekin sitten se toinen satanen.

Buffalo Dualie

pojot

Hyvää

  • Tyylikäs, vahva telakka
  • Hiljainen, melko nopea kovalevy
  • iPodin/iPhonen lataaminen ilman tietokonettakin
  • Usb-keskitin
  • Kaikki mahdolliset johdot mukana

Huonoa

  • Kovalevy vain 500 gigan kokoinen, ei vielä vaihtoehtoja

Vaatimukset

  • Mac OS X 10.4 ja uudempi

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom