Top

Apple: iPadia myytiin ensimmäisenä päivänä 300 000 kappaletta

maanantai 5. huhtikuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Steve Jobs uskoo iPadin muuttavan pelin hengen

Lauantaina myyntiin tullutta iPad-tietokonetta myytiin 300 000 kappaletta ensimmäisen päivän aikana. Lukuun sisältyvät ennakkotilaukset, toimitukset jälleenmyyjille sekä Applen omien liikkeiden myynti.

Määrää voi pitää hyvänä, sillä esimerkiksi ensimmäistä iPhonea myytiin suuren kohun saattelemana 270 000 kappaletta ensimmäisen 30 tunnin aikana vuonna 2007.

Applen mukaan iPadin käyttäjät latasivat ensimmäisen päivän aikana yli miljoona ohjelmaa App Storesta ja 250 000 sähköistä kirjaa uudesta iBookstoresta.

– iPadin käyttäjät latasivat keskimäärin yli kolme ohjelmaa ja lähes yhden kirjan vain muutaman tunnin sisällä paketin aukaisusta, Applen pääjohtaja Steve Jobs hehkuttaa yhtiön tiedotteessa. iPad tulee muuttamaan pelin hengen, hän uskoo.

Analyytikot Wall Streetillä arvioivat iPadin julkaisun olleen vahva. Reutersin mukaan ainakin neljä pankkiiriliikettä nosti arviotaan iPadin vuosimyynnistä ensimmäisten päivien suosion perusteella. Esimerkiksi JP Morgan uskoo Applen myyvän 5 miljoonaa iPadia ensimmäisen vuoden aikana. Analyytikot uskovat myös Applen osakkeen nousevan lähelle 300 dollaria nykyisestä 250 dollarista.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom