Top

iTunes pilveen jo kesällä?

perjantai 30. huhtikuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Toteutuuko iTunesin suoratoisto muiden uudistusten yhteydessä kesällä?

Applen viime vuonna ostama Lala-musiikkipalvelu lopettaa toimintansa toukokuun lopussa. Palveluun käytetyt rahat eivät kuitenkaan mene hukkaan, sillä ne tullaan hyvittämään iTunesissa, kertoo Engadget. Apple saattaakin ottaneen askeleen eteenpäin musiikkipalvelunsa uudistamisessa.

Lalan tekniikalla iTunesin kappaleita voisi suoratoistaa kuten suosiotaan kasvattaneen ruotsalaisen Spotifyn palvelussa. Applen on määrä julkaista iPhonen seuraava käyttöjärjestelmä ja uusi puhelinmalli kesällä, joten uudistukset voivat tapahtua samanaikaisesti. Yksi uuden käyttöjärjestelmän keskeisistä ominaisuuksista on moniajo, joka mahdollistaisi musiikin suoratoiston taustalla.

Apple osti Lalan viime vuoden loppupuolella 85 miljoonalla dollarilla.

Wall Street Journal kertoi aiemmin, että Apple aikoo sisällyttää iTunesiin Lalan ominaisuuksia. Jo nyt iTunesin kappaleita voi ennakkokuunnella selaimen kautta ilman varsinaista iTunes-ohjelmaa. Applen pääjohtaja Steve Jobs vahvisti yhtiön työntekijöille helmikuussa, että Lala-yhtiön osto liittyy iTunesin uudistuksiin.

Lalan asiakkaat ovat voineet kuunnella musiikkia suoraan selaimen kautta ilman, että tiedostoja on siirretty omalle koneelle. Palvelussa käyttäjän biisivalikoima luotiin pilveen, yhtiön serverille, josta niitä pystyi kuuntelemaan mistä tahansa selaimella. Lala myös tutki mitkä kappaleet käyttäjän kovalevyllä jo olivat ja loi automaattisesti samanlaisen arkiston pilveen. Uusia kappaleita pystyi ostamaan suoratoistettavaksi 10 sentin hintaan. Lalalla kerrottiin olleen vain 100 000 asiakasta.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom