Top

Elisa alkaa tarjota iPad-yhteensopivia sim-kortteja

maanantai 3. toukokuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Micro-simin ja mini-simin ero liittyy kokoon (Kuva: Wikipedia)

Elisa alkaa tarjota muun muassa iPadissa toimivia micro-sim-kortteja kesäkuussa. Elisan tuotejohtaja Panu Lehti sanoo Digitodaylle, että markkinoille on tulossa useita laitteita, jotka käyttävät tavallista pienempää sim-korttia.

Micro-sim ei eroa kuin koonsa puolesta tavallisista mini-sim-korteista. Käytännössä micro-sim-kortit ovat vain hieman pienempiä, Lehti arvioi. Micro-sim-kortti on mitoiltaan 15 x 12 x 0,76 millimetriä, kun mini-sim on 25 x 15 x 0,76 millimetriä.

Lehti vahvistaa tiedon, että käsistään näppärä voi tehdä tavallisesta mini-sim-kortista micro-simin vaikka mattoveitsellä. Näin ollen minkä tahansa operaattorin tavallinen sim-kortti toimii iPadissa. 3G-yhteensopivat iPadit tulivat USA:ssa myyntiin huhtikuun viimeisenä päivänä.

iPad tulee myyntiin toukokuun lopussa Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Englannissa ja Sveitsissä. Samalla iPad rantautuu myös Australiaan, Kanadaan ja Japaniin. Suomen-julkaisusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

iPadin lisäksi myös seuraavan sukupolven iPhonen uskotaan toimivan micro-sim-kortilla.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom