Top

Uusi ohjelma murtaa iPadin, iPhonen ja touchin

torstai 6. toukokuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPod Touch UnlockCreative Commons License Kuva: DeclanTM

Uudella Spirit-nimisellä ohjelmalla voi murtaa eli ns. jailbreakata iPhone OS -käyttöjärjestelmän aiempaa helpommin. Ohjelma on ensimmäinen, jolla onnistuu iPhonen ja iPod touchin lisäksi myös kuukauden päivät myynnissä olleen iPadin murtaminen. Lisäksi murrettua iPhonea tai touchia ei tarvitse kytkeä tietokoneeseen jokaisen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä kuten aiemmin on pitänyt.

Murtamisen jälkeen laitteisiin voi asentaa muitakin kuin Applen hyväksymiä ohjelmia ja niissä voi ottaa käyttöön kokonaan uusia ominaisuuksia, kuten moniajon. Spirit murtaa käyttöjärjestelmän ja asentaa laitteisiin Cydia-ohjelman, joka on epävirallisesti levitettävien ohjelmien hakemisto. Se ei kuitenkaan poista iPhonen operaattorilukitusta.

Spirit toimii iPhonen ja touchin käyttöjärjestelmän versioilla 3.1.2 ja 3.1.3 sekä iPadissa käytetyssä 3.2:ssa. Murto-ohjelman julkaisi Comex-nimeä käyttävä hakkeri, joka on mukana iPhonen murtamiseen erikoistuneessa Dev Team -ryhmässä.


Lisää aiheesta:

  1. Omistat iPhonen tai iPod touchin? Pian voit ottaa vastaan luottokorttimaksuja
  2. iPhonen suosittu Twitter-ohjelma nyt myös Macille
  3. Iphonen ja Touchin erot tulevat pelikäytössä esiin
  4. iPhonen ja Touchin sovelluskehitystyökalusta lisää ensi viikolla
  5. iPhonen ja iPod Touchin muistit tuplattiin
Optima Shop

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom