Top

Mozilla kiertää Applen selainpolitiikan Firefox Homella

torstai 27. toukokuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Firefox Home tuo omat kirjanmerkit ja selainhistorian iPhoneen (Kuva: Mozilla)

Mozillan suosittua Firefox-selainta ei ole julkaistu vielä iPhonelle ja saattaa olla, ettei se sinne koskaan pääsekään. Apple on suhtautunut kriittisesti Safarin kanssa kilpaileviin selaimiin, vaikka norjalainen Opera Mini pääsikin App Storeen viime kuussa.

Suurempia liikkeitä pohtiessaan Mozilla aikoo tarjota Firefoxin käyttäjille ilmaisen iPhone-ohjelman nimeltään Firefox Home. Sen avulla iPhonella pääsee käsiksi tietokoneen Firefoxin selainhistoriaan, kirjanmerkkeihin ja viimeisimmän surffaussession välilehtiin. Firefox Home sisältää myös Awesome Bar -ominaisuuden, jolla pääsee nopeasti lempisivuilleen ilman suurempaa kirjoittamista.

Mozilla näpäyttää blogissaan julkaisevansa Firefox Homen alustoille ja laitteille, joihin ei ole mahdollista tarjota varsinaista Firefox-selainta joko teknisten syiden tai periaatteellisten linjausten takia. Mozillan mukaan Firefox Home on tulossa iPhonelle pian.

Katso video Firefox Homen alustavasta versiosta:

httpv://www.youtube.com/watch?v=zQRYNWbd5rI

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom