Top

Uuden Apple TV:n uskotaan perustuvan iPhoneen

maanantai 31. toukokuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Nykyinen Apple TV ei ole kiinnostanut ihmisiä Applen muiden tuotteiden tapaan

Applen uskotaan kehittävän Apple TV:tä, jossa käytetään iPhonesta tuttua käyttöjärjestelmää ja teknologiaa. Huhujen mukaan cupertinolaiset haluavat seuraavasta Apple TV:stä aiempaa huomattavasti halvemman laitteen, joka hakee sisältönsä lähes yksinomaan verkossa toimivasta pilvipalvelusta.

Engadgetin mukaan Apple TV:ssä olisi yhtiön oma A4-prosessori ja jonkin verran flash-muistia, mutta ei kovalevyä tai monenlaisia liitäntöjä kuten nykyään. Laite olisi siis Applen ideologian mukaisesti pieni ja hyvin yksinkertainen rakenteeltaan. Applen Time Capsulen käyttäjät voisivat hyödyntää verkkolevyä tiedon tallennuksessa. Engadgetin mukaan uusi Apple TV kykenisi näyttämään täysilaatuista 1080p-teräväpiirtovideota.

Huhua tukee tässä kuussa julkisuuteen tullut Applen patenttihakemus, jossa esitellään “iPhone-simulaattori”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Apple ainakin suunnittelee iPhone-ohjelmien tuomista Apple TV:seen. Se, toteutuvatko suunnitelmat koskaan on toinen asia.

Applea lähellä olevan bloggarin John Gruberin mukaan seuraava Apple TV kulkee Applen sisällä koodinimellä K66, ja siitä on löytynyt merkkejä kesällä tulevan iPhone OS 4:n betaversioista jo kuukausia.

Apple on jo pitkään rakentanut Pohjois-Carolinaan omaa valtavaa serverifarmia, jonka uskotaan liittyvän iTunesin pilvipalveluihin. Uusi Apple TV saattaisi hyödyntää tätä sisällön suoratoistoon verkosta. Näin Apple TV ei enää lataisi elokuvia, musiikkia ja videoita laitteen kovalevylle, vaan toistaisi sisällön ainakin suurimmaksi osin suoraan verkosta.

Apple TV on ollut markkinoilla jo kolme vuotta, mutta se ei ole kerännyt suurta innostusta. Apple onkin ylläpitänyt laitetta omien sanojensa mukaan harrastuksenaan.

Kommentit

Yksi vastaus kirjoitukseen “Uuden Apple TV:n uskotaan perustuvan iPhoneen”

  1. LaruX on kesäkuu 1, 2010 12:00

    Nykyinen AppleTV on todellinen mediakeskus jahka siihen asentaa ATVFlash:n avulla kaikki mahdolliset ja mahdottomat lisätoiminnot. Olen erittäin tyytyväinen netistä käytettynä ostetun AppleTV:n hinta-laatusuhteeseen. Vanha AppleTV:kin näyttää 1080p-videota jos wlan-kortin tilalle asentaa Broadcomin HD-purkupiirin.

    ATV onkin nettinatiivin tee-se-itse-miehen dream-machine: monipuolinen, mutta samalla erittäin tyylikäs.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom