Top

Jobs: Foxconnin itsemurhat murheellisia

keskiviikko 2. kesäkuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Jobs pitää iPhone-kokoajien itsemurha-aaltoa murheellisena (Kuva: Apple)

Applen pääjohtaja Steve Jobs pitää yhtiön alihankkijan Foxconnin Kiinan-tehtaalla tapahtuneita itsemurhia murheellisina. Hänen mukaansa tilanne on vaikea, ja Apple on lähettänyt väkeään paikan päälle selvittämään asiaa. Jobs puhui asiasta All Things Digital -teknologiakonferenssissa Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Foxconn kokoaa Applen iPhonet ja iPadit Shenzhenissa sijaitsevassa tehtaassaan. Julkisuudessa itsemurha-aallon syyksi on epäilty erittäin stressaavia työoloja ja liian pieniä palkkoja. Jo kymmenen tehtaan työntekijää on riistänyt henkensä tänä vuonna.

Jobsin mielestä tehdasta ei voi kuitenkaan pitää työntekijöitä riistävänä hikipajana.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom