Top

Apple haluaa vuokrata tv-ohjelmia, julkistus syyskuun alussa

keskiviikko 25. elokuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Muun muassa USA:n iTunesissa voi vuokrata elokuvia vuorokaudeksi

Apple neuvottelee mediayhtiöiden kanssa tv-ohjelmien vuokraamisesta iTunesissa. Apple suunnittelee vuokraavansa tv-sarjoja kahdeksi vuorokaudeksi vain 99 Yhdysvaltain sentillä eli noin 80 eurosentillä. Bloombergin mukaan Apple on edistynyt neuvotteluissa pisimmälle mediajätti News Corporationin kanssa, joka omistaa muun muassa Fox-televisiokanavan. Myös Disney, NBC ja CBS neuvottelevat ohjelmien vuokraamisesta. Disney omistaa muun muassa ABC-kanavan.

Bloombergin mukaan televisio-ohjelmat tulevat vuokrattavaksi vuorokauden päästä niiden ensi-esityksestä televisiossa. iTunesin kautta voi muutamissa maissa nykyisin ostaa elokuvia ja tv-sarjoja. Elokuvia voi myös vuokrata vuorokaudeksi.

Applen kerrotaan pitävän tiedotustilaisuuden syyskuun 7. päivänä. Yhtiön uskotaan esittelevän uuden vuokrauspalvelunsa, uudistetun iPod-malliston sekä täysin uuden Apple TV:n, jonka nimeksi on veikattu iTV:tä.

Ennakkotietojen mukaan iTV:n hinnaksi tulee vain 99 dollaria. Se sisältää aikaisempaa mallia pienemmän kovalevyn, koska se on suunnattu nimenomaan videoiden suoratoistoon verkosta. Joidenkin tietojen mukaan iTV:ssä tullaan käyttämään iPhonesta tuttua iOS-käyttöjärjestelmää. Apple haki jo alkuvuodesta työntekijöitä siirtämään iOS uusille alustoille.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom