Top

iOS 4.1 korjaa bugit, tuo HDR-kuvat ja Game Centerin, iOS 4.2 jo marraskuussa

keskiviikko 1. syyskuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Applen pääjohtaja antoi maistiaisia marraskuussa tulevasta iOS 4.2:sta (Kuva: Apple)

Apple julkaisee ensi viikolla iPhonelle ja iPod touchille käyttöjärjestelmäpäivitys iOS 4.1:n. Applen mukaan päivityksellä korjataan paljon valituksia saaneet bugit, kuten ongelmat etäisyyssensorin ja bluetoothin kanssa. Päivityksen pitäisi myös nopeuttaa uusimman käyttöjärjestelmän käyttöä iPhone 3G:llä.

iOS 4.1 tuo myös uusia ominaisuuksia. Keskeisimpiä näistä ovat HDR-kuvaus ja Game Center. iPhonen kameraohjelmaan lisätty HDR-toiminto helpottaa kuvien ottamista vaikeissa olosuhteissa. Se ottaa samasta kohteesta kolme kuvaa erilaisella valotuksella ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi. Näin kirkkaat kohdat eivät pala puhki ja tummat osatkin sisältävät yksityiskohtia. Game Center tuo iPhoneen ja iPod touchiin sosiaalisen pelaamisen ominaisuuksia, kuten erilaiset tilastot.

Apple näytti tiedotustilaisuudessaan myös ennakkomaistiaisia iOS 4.2:sta, joka julkaistaan marraskuussa. Se on tulossa myös iPadille. 4.2 sisältää iOS 4.0:n ja 4.1:n ominaisuuksien lisäksi muun muassa langattoman printtaamisen. Keskeinen uusi ominaisuus on AirPlay – videoiden ja muun sisällön streamaaminen wi-fi-verkossa iPhonesta tai iPadista Airport Expressiin ja Apple TV:seen. Esimerkiksi iPadissa olevaa videota voi alkaa katsoa tv-ruudulla Apple TV:n kautta yhden napin painalluksella.

iPadille julkaistava 4.2 tuo myös kaivatun etsi-toiminnon Safari-selaimeen. Tämän lisäksi päivitys sisältää 30 uutta virtuaalinäppäimistöä ja sanakirjaa, joten saattaa olla, että suomalaiset iPad-käyttäjät saavat marraskuussa kauan odottamansa ääkköset sisältävän näppäimistön.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom