Top

Apple tienaa iPhonella enemmän kuin kolme puhelinvalmistajaa yhteensä

keskiviikko 22. syyskuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple haukkaa iPhonella suuren osan alan tuloista (Kuvio: Canaccord Genuity/IDC/Fortune)

Apple tienaa iPhonella enemmän kuin puhelinvalmistajat Nokia, Samsung ja LG yhteensä. Tutkimusyhtiö Cannacord Genuityn mukaan Apple myi vuoden alkupuoliskolla 17 miljoonaa puhelinta, mutta keräsi peräti 39 prosenttia matkapuhelinalan tuotoista tuolta ajalta.

Nokia, Samsung ja LG myivät yhteensä 400 miljoonaa puhelinta, mutta tuottoa kertyi yhteensä vain 32 prosenttia alan tuotosta. Muut puhelinvalmistajat keräsivät yhteensä loput 29 prosenttia.

Cannacord Genuity arvioi, että Applen marginaali iPhonesta olisi peräti 30 prosenttia, kun joidenkin valmistajien marginaalit ovat kymmenen prosentin luokkaa. Asiasta kertoo Fortune.

Kommentit

6 vastausta kirjoitukseen “Apple tienaa iPhonella enemmän kuin kolme puhelinvalmistajaa yhteensä”

 1. Ingenjör on syyskuu 22, 2010 15:00

  Niin, että ne katteet on kohdillaan. Eiku eihän Omena vehkeet olekkaan ylihintaisia…

 2. kodekon on syyskuu 22, 2010 15:08

  Applehan on aina osannut vetäistä järkyttävän suuret katteet laitteillaan, joissa se käyttää laatutasoltaan normaaleja osia. Jokainen voi olla omaa mieltään siitä nähdäkö Apple suljettuine systeemeineen mahtavana ja innovatiivisena yhtiönä vai vastenmielisenä ja vaarallisena manipuloijana, jonka pääasia on vain saada lisää valtaa ja rahaa.

  Totuushan on se, että vaikka Apple on tehnyt paljon käyttöliittymäsuunnittelun hyväksi on suurin osa sen tuotteista vain kopioita muiden tuotteista parannettuina versioina. Ja ehkei tarvitse sen kummemmin ollakaan, mutta valitettavasti liian monet uskovat Applen ja kultin sisäsiittoiseen PR:ään yhtiöstä melkein ylimaallisena olentona, joka on tuotu maan päälle parantamaan ihmisten elämää. Tähän liittyy kuvitelma, että Apple on maailman suurin innovaattori, mikä estää näkemästä todellisuuden.

  Olin mac-käyttäjä yli 15 vuoden ajan, kunnes vastenmielisyys Applea ja sen koko ekosysteemiä kohtaan kasvoi liian suureksi. Näen nykyään Applen aika samalla tavoin kuin näen Skientologian, ja kummankin käyttäjät rahantekokoneistona, jotka on saatu erilaisilla manipulaatiokeinoilla uskomaan, että he ovat osa jotain parempaa kuin muut. Sisään pääsee tietenkin vain suurella rahalla, mikä myös on osa manipulaatiota, joka saa ostajan tuntemaan ostavansa jotain parempaa.

 3. A on syyskuu 22, 2010 16:29

  Muut puhelinvalmistajat ovat tunnetusti hyväntekijöitä?

 4. Mailia on syyskuu 22, 2010 18:19

  Tähänhän ei varmaan lasketa App Store tuottoja, joista varmaan heruu aika paljon myöskin (30% appsien hinnasta).

 5. Malle on syyskuu 23, 2010 12:04

  Eikä pidä unohtaa että laitteen lisäksi Apple saa kans prosentuaalisen osuuden operaattorin kytkydiilistä – toisin kuin muut laitevalmistajat.

 6. Jokke on joulukuu 8, 2010 3:46

  Erittäin onnistunutta markkinointia Applelta, ei tässä muuta. Myös pelkkä tuotteiden design varmasti kiinnostaa kuluttajia. Esim. alumiininen Macbook vs. muoviset pc-läppärit.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom