Top

iOS 4.2 tänään iPhonelle, iPadille ja iPod touchille, Find My iPhone ilmaiseksi

maanantai 22. marraskuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple kertoo julkaisevansa tänään odotetun iOS 4.2 -päivityksen iPadille, iPhonelle ja iPod touchille. Suuri päivitys tuo iPadiin moniajon, kansiot, yhdistetyn saapuneiden sähköpostien laatikon, keskustelumuotoisen sähköpostien lukemisen, Game Centerin sekä AirPlay ja AirPrint -toiminnot. Safarissa voi vihdoinkin tehdä hakuja nettisivujen sisällöstä.

Suomalaisia kiinnostaa tietenkin se, että päivityksen jälkeen iPadin käyttöjärjestelmä on suomenkielinen ja siinä on suomalainen näppäimistö ääkkösineen. Kaikkiaan iPadiin tulee Applen mukaan jopa 100 uudistusta.

Kokonaan uutta on Find My iPhone (tai iPad tai iPod touch) -toiminnon muuttuminen ilmaiseksi. Asiasta liikkui huhuja ennen julkistusta. Aikaisemmin Find My iPhone on toiminut ainoastaan maksullisen MobileMe-tilin kautta. Toiminnon avulla voi paikantaa kadonneen laitteen, jonka sijainti näytetään havainnollisesti kartalla.

Paikannus toimii ilmaisen sovelluksen kautta. Sovelluksen avulla voi myös lukita laitteen, lähettää siihen viestejä tai pyyhkiä sen muistin tyhjäksi. Find My iPhone -toiminto toimii ainoastaan iPhone 4:ssä, iPadissa ja uudessa neljännen sukupolven iPod touchissa.

iPhoneen ja iPod touchiin iOS 4.2 -päivitys tuo vähemmän uutta, koska suurin osa iPadiin tulevista ominaisuuksista on jo niissä käytössä. Uutta ovat kuitenkin haku verkkosivujen sisällöstä, AirPrint ja AirPlay sekä mahdollisuus vaihtaa muistioiden kirjasimia ja vastata mm. Exchangen ja Googlen kalenterikutsuihin. iPhonen tekstiviesteihin voi nyt valita eri käyttäjille erilaiset merkkiäänet.

iOS 4.2 toimii iPadissa, iPhone 3G:ssä, iPhone 3GS:ssä ja iPhone 4:ssä. iPod toucheista käyvät kaikki muut paitsi ensimmäisen sukupolven laite. Kaikki toiminnot eivät kuitenkaan toimi kaikissa laitteissa.

Applen pääjohtaja Steve Jobs sanoo tiedotteessa iOS-päivityksen tekevän iPadista täysin uuden tuotteen. Jobs hehkuttaa iPadin olevan päivityksen jälkeen sellainen laite, jonka muut tablet-valmistajat pyrkivät luomaan. Hänen mielestään vain harvat, jos kukaan, pystyy kuitenkaan saavuttamaan iPadia.

Applen mukaan App Storessa on nyt yli 300 000 sovellusta, joista yli 40 000 toimii natiivisti iPadissa. iOS:n käyttäjiä lasketaan olevan jo yhteensä yli 125 miljoonaa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom