Top

Ensimmäinen Apple-tietokone myytiin huutokaupassa kovaan hintaan

keskiviikko 24. marraskuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

Steve Wozniak Talk at the Paul G. Allen Center for Computer Science & Engineering

Apple I:n suunnittelija Steve Wozniak

Creative Commons License Kuva: Bryan Gosline

Ensimmäinen Apple-tietokone on myyty noin 157 000 eurolla lontoolaisessa Christie’sin huutokaupassa. Kauppaan kuului alkuperäinen pakkaus ja allekirjoitettu myyntikirje Applen perustajalta Steve Jobsilta, joka toimii nykyäänkin yhtiön pääjohtana.

Harvinaisuuden osti italialainen keräilijä Marco Boglione. Apple I:n suunnittelija ja Apple-yhtiön toinen perustaja Steve Wozniak tapasi Boglionen veljen laitteen luovutuksen yhteydessä ja kirjoitti tälle myös allekirjoitetun kirjeen.

Apple I maksoi vuonna 1976 tarkalleen 666, 66 dollaria. Tietokone oli ensimmmäinen, joka myytiin valmiiksi kootulla emolevyllä, muut ajan tietokoneet olivat rakennussarjoja. Virtalähde, näppäimistö ja näyttö myytiin kuitenkin erikseen.

Apple I:stä valmistettiin vain parisataa kappaletta, joten kyseessä on keräilyharvinaisuus. Huutokaupasta kertovan BBC:n mukaan Apple I:n prosessori on tuhat kertaa hitaampi kuin Applen nykyisessä taulutietokoneessa iPadissa.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom