Top

Eduskunta ei vielä tiedä onko iPad tietokone

tiistai 14. joulukuu 10 - Niko Antin - Jätä kommentti

ParliamentCreative Commons License Kuva: vestman

Eduskunnassa on päätetty, ettei istuntosalissa saa käyttää lainkaan kannettavia tietokoneita. Päätös on kuitenkin joutunut viime aikoina koetukselle, sillä asiasta päätettäessä ei otettu huomioon suosiotaan kasvattavia tablet-tietokoneita. Niiden käytölle ei eduskunnassa olekaan vielä minkäänlaisia sääntöjä, kirjoittaa STT.

Yksi tablet-tietokonetta käyttävistä on viestintäministeri Suvi Lindén, joka on saanut istua eduskunnan salissa rauhassa iPadinsa kanssa. Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen sanoo STT:lle, ettei iPadin käytöstä salissa ole vielä keskusteltu.

Kommentit

5 vastausta kirjoitukseen “Eduskunta ei vielä tiedä onko iPad tietokone”

 1. Johannes on joulukuu 14, 2010 17:30

  No onko se? Sanokaapa viisaammat itse. Android-tabletilla voi puhua GSM-puheluita ja lähetellä tekstareita, onko se tietokone? Muuta eroa ei ole kuin koko. iPadissa ei ole käytännössä muuta eroa iPhoneen kuin että se on isompi eikä siinä ole puhelinmoduulia.

  Mikä erottaa puhelimen ja tietokoneen, jos eroja ei enää löydy?

 2. Sami Niskanen on joulukuu 14, 2010 17:35

  Ne mitää ipadeja saliin tarvi.Pelatkoon sitä Angry Birdsiä vapaa-aikana.

 3. Esa on joulukuu 14, 2010 18:09

  Istuntosalin läppärikielto juontaa Lenovoiden häiritsevistä tuulettimista.

 4. Jussikkkk on joulukuu 15, 2010 14:52

  iPadit saliin ja kansa pelastuu.

 5. Kari on joulukuu 22, 2010 16:28

  Dodiin.

  Suomalaiset ovat aikoinaan suojautuneet Venäläisten virkamiesten omavaltaisia päätöksiä vastaan lukemalla lakia kirjaimellisesti. Se on sitten jäänyt meidän kulttuuriin, että tehrään niinkuin laki sannoo!

  Tässä siitä on hyvä esimerkki. Ehkä eduskunnan säännöissä sanotaan kanettava tietokone. Mutta mitä säännöllä itseasiassa tarkoitetaan? No sitä tietenkin, ettei istuntosalissa tehdä muita töitä koneella tai muulla vastaavalla laitteella istunnon aikana, vaan keskitytään istunnon asioihin.

  Tässä sitä ollaan sitten. Säännöissä kielletään kannettava tietokone, niin eiköhän joku tule sitten pokkana IPadin kanssa ja ole kuin ei olisikaan. Eihän sitä KIELLETÄ missään.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom