Top

Osakkeenomistajat pitivät Jobsin seuraajan salassa, Apple kerää rahaa “strategiseen mahdollisuuteen”

torstai 24. helmikuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Steve Jobs Showcasing the iPhone Bank of America ATM Branch LocatorCreative Commons License Kuva: tastybit

Applen eilisessä yhtiökokouksessa ei tullut esiin tietoja sairauslomalla olevan pääjohtajan Steve Jobsin terveydentilasta tai mahdollisesta seuraajasta. Yhtiön osakkeenomistajat hylkäsivät ehdotuksen, jossa Applea vaadittiin kertomaan yhtiön suunnitelmista Jobsin jälkeen.

Kukaan osakkeenomistajista ei nostanut esiin myöskään Jobsin tämänhetkistä terveydentilaa tai kykyä johtaa yhtiötä. Asiasta kertoo Reuters.

Applen pääjohtaja Steve Jobs täyttää tänään 56 vuotta. Hän jäi tammikuussa sairauslomalle yhtiön päivittäisistä toiminnoista, mutta osallistuu edelleen suurempiin strategisiin päätöksiin. Sairausloman syytä tai kestoa ei ole kerrottu. Päivittäiset johtajan tehtävät kuuluvat operatiiviselle johtajalle Tim Cookille, joka edusti Applea myös yhtiökokouksessa Jobsin sijaan.

Applen yhtiökokouksessa puhutti jatkosuunnitelmien lisäksi myös yhtiön hurja käteisvaranto, joka on paisunut jo yli 60 miljardiin dollariin. Applen talousjohtaja Peter Oppenheimer kertoi osakkeenomistajille yhtiön keräävän varoja, jotta se pystyy “hyvin nopeasti hyödyntämään eteen tulevan strategisen mahdollisuuden”. Oppenheimer sanoi Applen pitävän silmänsä koko ajan auki tällaisille mahdollisuuksille.

Apple on käyttänyt valtavaa rahavuortaan muun muassa keskeisten komponenttien saannin varmistamiseen. Yhtiö on tehnyt noin 4 miljardin dollarin arvoisen kahden vuoden sopimuksen kolmen alihankkijan kanssa. Monista mobiililaitteissa käytettävistä komponenteista oli viime vuonna pulaa ja Apple pyrkii samaan kilpailuetua varmistamalla niiden saannin.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom