Top

Uusi troijalainen avaa takaoven Maciin

tiistai 1. maaliskuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Blackhole RAT:n toimintoja (Kuva: Sophos)

Mac OS X:lle leviää uusi troijalainen, joka pyrkii avaamaan takaoven tietokoneeseen. Kyseessä on vielä keskeneräinen versio, mutta tietoturvayhtiö Sophos pitää uutta troijalaista merkkinä siitä, että Mac kiinnostaa hämäräperäisiä ohjelmoijia aikaisempaa enemmän. Blackhole RAT -niminen troijalainen on nimittäin versio tunnetusta Windows-haittaohjelmasta nimeltään darkComet. Sophos on antanut sille kuitenkin nimen OSX/MusMinim-A.

Vaikka troijalainen on keskeneräinen, voi sillä muun muassa sulkea tai uudelleenkäynnistää tietokoneen, ajaa shell-komentoja, kirjoittaa tekstiä työpöydälle ja kalastaa pääkäyttäjän salasanan. Haittaohjelma myös vinoilee Mac-käyttäjien kustannuksella. Troijalainen tuo ruudulle tekstin: “Useimmat uskovat, ettei Maceja voi tartuttaa haittaohjelmilla, mutta sinun koneesi ON saastunut”.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom