Top

Applen iCloudin hinnoittelu selvisi

perjantai 3. kesäkuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

WWDC:n pitopaikassa Moscone Centerissä pystytettiin bannereita, joista näkyy iCloudin logo (Kuva: AppleInsider)

Apple aikoo hinnoitella maanantaina julkistettavan iCloud-pilvipalvelunsa hyvin aggressiivisesti. Los Angeles Timesin mukaan iCloudia tarjotaan aluksi ilmaiseksi käyttöön niille, jotka ostavat musiikkia iTunesista. Ilmaisen tutustumisvaiheen jälkeen iCloud maksaa noin 25 dollaria vuodessa. Käyttäjien musiikkikirjasto siirtyy pilvipalveluun, josta omaa musiikkia voi kuunnella selaimella tai mobiililaitteella.

Apple jakaa 70 prosenttia iCloudin tuloista levy-yhtiöiden kanssa sekä 12 prosenttia julkaisijoiden kanssa, väittää LA Times. Loput 18 prosenttia Apple pitää itsellään. Apple on tehnyt sopimukset neljän suurimman levy-yhtiön kanssa musiikkioikeuksista iCloud-pilvipalvelussa. Julkaisijoiden kanssa sopimusten on määrä syntyä tänään, vain muutama päivä ennen palvelun julkistamista.

Lehden mukaan iCloud toimii aluksi musiikkiin keskittyvänä palveluna, mutta sitä on tarkoitus laajentaa myös elokuviin, televisiosarjoihin ja muuhun digitaaliseen sisältöön.

LA Timesin mukaan Apple aikoo myös myydä mainoksia iCloudiin, mutta lehti ei kerro miten mainoksia on tarkoitus hyödyntää.

Kommentit

3 vastausta kirjoitukseen “Applen iCloudin hinnoittelu selvisi”

  1. Kurre S on kesäkuu 3, 2011 11:24

    Voi meitä netin peruspalveluiden – eli megasen yhteyden uhreja. Jos musiikkia kuuntelee ja surffaa raskailla sivuilla – niin eikö se ala jo tökkimään?

  2. Ville on kesäkuu 3, 2011 16:10

    Kurre, helpostihan sen testaat, laitat nettiradion pyörimään ja samalla surffaat ja huomaat, että meganen riittää vallan hyvin pätkimättömään musiikintoistoon ( oma meganen Sonera ainakin)

  3. Ville2 on kesäkuu 4, 2011 10:28

    Kyllähän megasella jo paljon saa aikaan, toisin kuin soneran 24/1 josta tulee 12/0,5 ja pätkii aivan tajuttomasti

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom