Top

Mobiilisovellusten myynti räjähtää lähivuosina

keskiviikko 29. kesäkuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

App Store -sovellusten logoja WWDC-kehittäjäkonferenssissa

Creative Commons License Kuva: adamjackson1984

Älypuhelimissa ja tablet-tietokoneissa käytettävien sovelluskauppojen myynti kasvaa räjähdysmäisesti lähivuosina, ennustaa tutkimusyhtiö Canalys. Sovelluskauppojen yhteenlasketun liikevaihdon arvioidaan kasvavan ensi vuonna 92 prosentilla yli 14 miljardiin dollariin. Arvio pitää sisällään sovellusten, tilausten ja ohjelmien sisältä ostettavien lisäominaisuuksien ostot. Vuonna 2015 liikevaihto kasvaa jo 36,7 miljardiin dollariin.

Tänä vuonna sovelluskauppojen liikevaihdon arvioidaan olevan 7,3 miljardia dollaria.

Canalys uskoo, että teleoperaattoreilla on vielä mahdollisuus kilpailla sovellusmarkkinoilla. Vaikka suurimmissa App Storeissa on jo satoja tuhansia sovelluksia, saattaa liian suuri valikoima tuottaa jatkossa myös ongelmia ja vaikeuttaa sopivien sovellusten löytymistä. Canalys arvioi, että pienempi valikoima ja personoiminen voisivat olla teleoperaattorien kilpailuvaltteja sovelluskaupassa.

Canalyksen mukaan yksistään tänä vuonna toimitetaan 419 miljoonaa älypuhelinta ja 43,3 miljoonaa tablet-tietokonetta, joissa on mahdollista käyttää erilaisia sovelluksia. Sovellusmarkkinoiden kasvu jatkuu siis kiivaana.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom