Top

App Storesta ladataan ohjelmia uskomatonta tahtia

perjantai 8. heinäkuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Suosituimmat iPad-ohjelmat Suomen App Storessa

Applen mobiilisovelluskaupasta App Storesta on ladattu jo yli 15 miljardia sovellusta. Kaupan suosio kasvaa hurjaa tahtia, sillä tammikuussa ylittyi 10 miljardin latauksen raja, mihin meni kaksi ja puoli vuotta. App Store avattiin heinäkuussa 2008.

Myös kaupassa olevien sovellusten määrä kasvaa kovaa vauhtia. Tammikuussa App Storessa oli 350 000 sovellusta, nyt 425 000. Näistä 100 000 toimii natiivisti iPadissa.

– App Store on kasvanut vain kolmessa vuodessa maailman mielenkiintoisimmaksi ja menestyneimmäksi sovelluskaupaksi, sanoo Applen maailmanlaajuisesta tuotemarkkinoinnista vastaava Phil Schiller.

Kiinnostus sovelluksiin kasvaa samalla, kun iOS-laitteiden määräkin. Tammikuussa Apple kertoi, että ohjelmia oli ladattu 160 miljoonaan iOS-laitteeseen. Nykyisin App Storesta lataa yli 200 miljoonaa iPhonea, iPadia ja iPod touchia. App Store on käytössä 90 maassa.

Apple kertoo maksaneensa yli 2,5 miljardia dollaria kolmen vuoden aikana ulkopuolisille sovelluskehittäjille. Apple saa sovellusten myyntituloista 30 prosenttia, kehittäjä 70 prosenttia.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom