Top

iPad 3:een huipputarkka näyttö

tiistai 19. heinäkuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

iPad 2 ja iPad jäävät resoluutiossa auttamatta toiseksi, jos iPad 3 saa huhutun näytön

Apple suunnittelee käyttävänsä iPad 3:ssa huipputarkkaa lcd-näyttöä. The Korea Times -lehden mukaan QXGA-näytön resoluutio on peräti 2048 x 1536 eli kaksinkertainen nykyiseen iPad-näyttöön verrattuna. Se on myös tarkempi kuin mitä teräväpiirtomateriaalin toistamiseen tarvittaisiin. Näyttöön pyritään saamaan ainakin 280 pikseliä tuumalle, mikä parantaisi kuvanlaatua. Kuvasuhde pysyisi muiden iPad-mallien mukaisesti 4:3:ssa.

Applen kerrotaan laatutestaavan parhaillaan Samsungin ja LG:n toimittamia näyttöjä. Testaamisen uskotaan valmistuvan kolmannen kvartaalin aikana.

Myös Applea läheltä seuraavan Daring Fireballin John Grubergin mukaan iPad 3:ssa tulee olemaan 2048 × 1536 pikselin näyttö.

Nykyisissä iPadeissa on 1024 x 768 pikseliä tarkkuudella 132 pikseliä tuumalla. iPhone 4:ssä on 960 x 640 pikseliä tarkkuudella 326 ppi.

Kommentit

6 vastausta kirjoitukseen “iPad 3:een huipputarkka näyttö”

 1. MayDay84 on heinäkuu 19, 2011 10:48

  Voi turhuuden turhuus… Tällaisella resolla ei MITÄÄN käyttöä tämän kokoluokan laitteessa. Ainakaan vielä tämän päivän näyttöpaneelien hinnoilla..
  Eipä passaa Applenkaan valtiksi kehua sisältöä vs. speksejä, kun näköjään samaan speksikisaan on lähdetty…

 2. h on heinäkuu 19, 2011 11:42

  MayDay84: iPadia käytetään kyllä kauempaa kuin iPhonea, mutta silti paljon lähempää kuin pöytäkoneen tai läppärin näyttöä. Varsinkin iPhone 4:n ja iPhone 3GS:n välillä huomaa, että tekstin piirtymisessä on todella eroa uudemman iPhonen eduksi.

  Videon ja grafiikan piirtyminen on nykyisessäkin iPadissä todella mainio, mutta tekstin piirtymisessä ero voi olla huomattava.

  iPad on lukulaite. Tekstin aikakauslehtimäisen tarkka piirtyminen voi olla merkittävä juttu. Ero voisi olla kuin nykyisin printtipuolella digipainot ja offset-paino: digipaino toki on merkittävissä osin erinomaista, mutta varsinkin pienissä teksteissä offset vain kerta kaikkiaan on huomattavasti luettavampi ja tarkempi.

 3. MayDay84 on heinäkuu 19, 2011 12:45

  Toki hyvä resoluutio on hyvästä, mutta kuitenkin. Kyseessä on ~10″ näyttöpaneeli, jossa saavutetaan varmasti jo 1600×1200-resoluutiolla aivan huikea luettavuus. Itselläni on kannetava 12″ näytöllä ja resoluutiona 1366×768 ja onhan tämä jo melkolailla terävä.
  Toisekseen, todella vähän järkeä on myös pitäytyä kiinni tuossa 4:3 kuvasuhteessa, mikä ei ole millään tavalla enää tätä päivää ollut aikoihin.
  Jos kerran on tarkoitus HD-matskuakin pyörittää, joka on standardisti sen 16:9.

 4. Vieras on heinäkuu 19, 2011 12:48

  Nykysessä iPadissa on niin huono reso että tämä tulee tarpeeseen. Ei ole todellakaan speksikilpailua vaan erittäin hyvä uudistus. Tuo ~300 ppi on aika hyvä lukuetäisyydeltä. Tämä vaatii taas GPU:lta jo melkoista ponnistusta, mikä voi olla ongelma.

 5. vieras xxx on heinäkuu 19, 2011 16:47

  Vaikea uskoa. Hinta nousisi turhan korkealle eikä noin suurella resoluutiolla tekisi kuitenkaan mitään.

 6. h on heinäkuu 20, 2011 23:56

  MayDay84, et taida itse käyttää iPadiä tai iPhonea jokapäiväisessä käytössä? iPhone 3GS:n ja iPhone 4:n ruudulta tekstinlukemisen eron huomaa. Samoin iPadin tekstin huomaa ettei se ole aikakauslehtitasoista.

  Tabletia pidetään lähempänä kuin sinun 12″ kannettavaa ja ihmissilmä pystyy erottamaan siksi pikselit helpommin tabletista kuin sinun kannettavastasi. Pienempikin resoluutio olisi jo parannus tekstin luettavuuteen, mutta tuplaresoon vaikuttaa sama asia kuin miksi iPhone 4:ssä on nelinkertainen resoluutio verrattuna aiempiin iPhoneihin: sovelluskehittäjät.

  Kun resoluutio tuplataan tai muuten kerrotaan kokonaisluvulla niin sovellukset näyttävät oikeilta suoraan – niitä ei joudu tekemään erikseen eri resoluution tai kuvasuhteelle.

  4:3 -kuvasuhteessa pysymiselle on myös toinen pointti: tabletia käytetään sekä pysty- että vaakasuunnassa. 16:9 on todella hankala pystysuunnassa, vaikka se HD-videoissa onkin täydellinen vaakasuunnassa. iPad on todella käyttökelpoinen pystysuunnassa, eikä se olisi sitä, jos kuvasuhde olisi 16:9:ään.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom