Top

Steve Jobsin virallinen elämänkerta aikaistui

tiistai 16. elokuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Jobsin elämänkerta ehtii joulumarkkinoille

Applen pääjohtajan Steve Jobsin ensimmäinen auktorisoitu elämänkerta julkaistaan marraskuun 21. päivänä. Elämänkerran julkaisua on aikaistettu huomattavasti, sillä alunperin sen oli määrä saapua kauppoihin vasta ensi vuoden maaliskuussa. Kirja ilmestyy eri puolilla maailmaa samanaikaisesti. Suomeksi teoksen julkaisee Otava.

Kustantaja Simon & Schusterin mukaan Applen pääjohtaja ei yllättäen vaatinut minkäänlaista etuoikeutta rajata kirjan aiheita, muokata sisältöä tai edes lukea sitä ennen julkaisua.

Kirjailija Walter Isaacson on haastatellut Jobsia yli 40 kertaa kahden vuoden aikana. Tämän lisäksi kirjaan on haastateltu yli sataa perheenjäsentä, ystävää, kilpailijaa ja työkaveria. Kirjan luvataan tarjoavan ennennäkemättömän katsauksen Applen perustajan elämään. Kirjassa käydään läpi Jobsin uraa tietokoneiden, animaatioelokuvien, musiikkiteollisuuden, älypuhelimien ja tablet-tietokoneiden parissa.

Elämänkerran nimi on muutettu vähemmän raflaavaksi. iSteve: The Book of Jobs -työnimellä liikkunut kirja on nyt vain Steve Jobs: A Biography. Kirjassa on 448 sivua.

Walter Isaacson on CNN:ssä ja Time-lehdessä uraa tehnyt toimittaja, joka on aikaisemmin kirjoittanut elämänkerrat muun muassa Henry Kissingeristä, Benjamin Franklinista ja Albert Eisteinista.

Kommentit

2 vastausta kirjoitukseen “Steve Jobsin virallinen elämänkerta aikaistui”

  1. jaahas on elokuu 16, 2011 13:42

    Eikös tuo kirjoiteta “elämäkerta”?

  2. h on elokuu 16, 2011 19:55

    Kirjan nimi on yksinkertaisesti “Steve Jobs”, kuten tuossa kansikuvassakin on kirjoitettu. “A Biography” on vain kirjakaupan kuvaus millainen kirja on kyseessä, muita esim. “A Novel” jne.

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom