Top

Ammattilaisetkaan eivät tiedä tuleeko Applelta yksi vai kaksi iPhonea

tiistai 27. syyskuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Applen ajatusten ennustaminen on vaikeaa

Creative Commons License Kuva: db Photography | Demi-Brooke

Applen odotetaan julkaisevan seuraavan sukupolven iPhonen lokakuun alkupuolella, mutta yhtiötä ammatikseen seuraavilla analyytikoillakaan ei ole käsitystä siitä, onko yhtiöltä tulossa yksi vai kaksi iPhone-mallia. Osa analyytikoista uskoo uuden iPhonen olevan vain pienehkö päivitys verrattuna nykyiseen iPhone 4:ään. iPhone 4S:ksi nimitettävässä uutuudessa uskotaan olevan iPad 2:sta tuttu nopea A5-prosessori, enemmän käyttömuistia ja parempi kahdeksan megapikselin kamera. Ulkoisesti puhelimessa ei olisi suurta eroa nykyiseen.

Tätä mieltä on muun muassa amerikkalaisen Wedge Partnersin analyytikko Brian Blair. Hän ei usko Applen julkaisevan toista radikaalisti nykyisestä eroavaa iPhonea, koska kolmen mallin myyminen ei ole tarpeellista. Blairin mielestä Apple pystyy tarjoamaan puhelimen kaikille markkinaryhmille tiputtamalla iPhone 4:n hintaa ja esittelemällä hieman päivitetyn iPhone 4S:n. Asiasta kertoo All Things D.

Täysin päinvastaista mieltä on Deutsche Bank Securitiesin analyytikko Chris Whitmore, joka odottaa kahta uutta puhelinmallia. iPhone 5 on Applen uusi lippulaivamalli ja iPhone 4S kehittyville markkinoille ja prepaid-markkinoille suunnattu halpamalli. Whitmoren mukaan iPhone 5 on designiltaan täysin uudistettu puhelin, jossa on Maceista tuttu alumiininen unibody-rakenne. iPhone 5:ssä tulee olemaan aikaisempaa parempi kamera ja hieman isompi näyttö. Whitmoren näkemyksistä kertoo BGR.

Applen uskotaan esittelevän uuden iPhonen, tai kaksi, lokakuun alkupuolella.

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom