Top

Testissä iPad 2 -suojat Griffin Elan Folio ja SwitchEasy Canvas

tiistai 4. lokakuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Griffinin Elan Folio on perinteinen suoja

Niin kaunis kuin iPad 2 onkin, on sen peittäminen jonkinlaisella suojalla fiksua ainakin matkan ajaksi. Suojaa ostaessa kannattaa miettiä, mitä laitteella haluaa tehdä. Tuleeko tuen asettaa iPad parempaan kirjoitusasentoon tai helpottaa videoiden katselua? Vai riittääkö pelkkä iPadin naarmuilta suojaaminen?

Macmaa esittelee kaksi erilaista näkemystä iPad 2:n suojaksi.

Griffin Elan Folio Leather

Nahkainen Elan Folio tekee iPad 2:sta visuaalisesti perinteisen muistilehtiön tai nahkakantisen kirjan. Nahkataskuun sujautettava laite on joka puolelta suojassa, kun kansi on kiinni. Avonaisena nahka peittää selustan ja näytön mustat reunukset tehden pienet kurvit kotipainikkeen ja kameran linssin kohdalle. Myös selkäpuolella on tietysti reikä kameralle. Kannen sisäpuoli on pehmeähköä mokkanahkaa, joka suojelee näyttöä naarmuilta.

Paksua laadukkaan oloista nahkaa oleva suoja toimii monien muiden suojien tapaan myös kirjoitusalustana ja katselutukena. Kansi taitetaan selkäpuolella olevaan pidikkeeseen, jolloin kolmiomainen tuki nostaa iPadin kirjoittamiselle sopivampaan asentoon. Toteutustapa on täsmälleen sama kuin Applen omassa suojassa ensimmäiselle iPadille.

Elan Folion sisäpinta on mokkanahkaa

Videoiden ja valokuvien katselua varten iPadin voi heilauttaa kyljelleen. Paksusta nahasta valmistettu Elan Folio tuntuu seisovan kolmiomaisessa asennossa erittäin tukevasti, ehdottomasti paremmin kuin Applen oma Smart Cover. Tämän suojan kanssa iPadin uskaltaa pitääkin korkeassa katseluasennossa.

Suoja on rakennettu niin, että olennaisimpiin kohtiin pääsee vaivatta käsiksi. Kotipainike, dock-liitin ja kuulokeliitin ovat helposti käytettävissä. Viistoreunassa olevaa virtapainiketta joutuu hakemaan vähän enemmän.

Elan Folio on konstailematon perinteinen suoja, jossa ei ole ihmeellisyyksiä, vaan se hoitaa hommansa vanhan koulun malliin.

SwitchEasy Canvas

SwitchEasyn Canvas for iPad 2 on modernimpi näkemys tablet-suojasta. iPad avautuu ja sulkeutuu kannen avaamalla tai sulkemalla, kuten Applen Smart Coverissa. Laite sijoitetaan tiukaksi muotoiltuun muoviseen “kuppiin”, jossa ovat kiinni paksut purjekankaan oloiset suojakannet. Kannen sisäpuolella on naarmuilta suojelevaa mikrokuitua.

Selkämykset ovat kiinni kovamuovisessa "kupissa"

Canvas on aika paksu ja sitä on vähän huono taittaa kaksinkerroin, jos haluaa pitää iPadiaan yhdessä kädessä.  Se onkin parempi videoiden ja valokuvien katseluun sekä netissä surffailuun, kun laite makaa pöydällä tai jollain tasolla. iPadin saa kolmeen eri katselukulmaan, jolloin sopiva löytynee joka tilanteeseen. Monissa suojissa iPadin saa vain täysin pystyasentoon tai kirjoitusasentoon, eikä välimuotoja ole.

Ratkaisu on jännä. Kovamuovinen “kuppi” on selkäpuoleltaan kiinni suojakansissa tarranauhalla. Kun sen repäisee irti, saa iPadin nostettua pystyyn kolmeen valmiiseen kouruun. Vaikka ratkaisu näyttää huteralle, on se yllättävän jämäkkä käytössä. Kirjoittamiseen Canvas ei käy, koska sellaista asentoa ei suojasta löydy.

Canvas seisoo tukevasti pystyssä

Pienen miinuksen Canvas saa suojakannestaan. Sen salpa on hieman vaikea sulkea, eikä toimi heittämällä kuten pitäisi.

Erityisen maininnan taas ansaitsevat mukana tulevat lisävarusteet. Paketissa on näytön päälle liimattava suojakalvo, 2 kpl dock-liittimen suojia, 2 kpl kuulokeliittimen suojia ja mikrokuituinen liina. Näillä iPad 2:n saa totaalisesti suojaan, mutta samalla ne hidastavat myös käyttöä. Tarvitseeko kuulokeliitin oikeasti suojatulpan, jos laite on jo suojakuorissa? Ei minusta.

Griffin Elan Folio Leather

pojot

Hyvää

  • Laadukkaan oloinen
  • Sopii kirjoittamiseen ja videokatseluun
  • Tukeva pystyasennossakin

Huonoa

  • Virtanappia saa hieman hakea

SwitchEasy Canvas

pojot

Hyvää

  • Laadukkaan oloinen
  • Kolme eri katseluasentoa
  • Avaa ja sulkee iPadin

Huonoa

  • Ei sovellu kirjoittamiseen

Kommentit

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom