Top

iCloud-vinkki #2: Näin valitset oikean tunnuksen iCloudiin

torstai 13. lokakuu 11 - Niko Antin - Jätä kommentti

Apple ID on sähköpostiosoite, jolla kirjaudutaan Applen palveluihin, esimerkiksi iTunes Storeen, App Storeen, Apple Storeen tai MobileMe:hen. Myös uuteen iCloud-pilvipalveluun kirjaudutaan Apple ID:llä, joka voi olla uusi tai jo käytössä oleva. Uutta tunnusta luotaessa ongelmia ei sinänsä tule, mutta mitä tunnusta käyttää jos hallussa on esimerkiksi yksi tunnus App Storeen ja toinen MobileMe:hen?

Macmaa kertoo, miten Apple suosittelee käyttämään vanhoja tunnuksia.

Useimmille käyttäjille Apple suosittelee samaa Apple-tunnusta sekä iTunes-ostoksiin että iCloudiin. Pakollista se ei kuitenkaan ole, sillä Applen mukaan mikään ei estä käyttämästä yhtä Apple-tunnusta ostoksiin ja toista iCloudiin. Kahden tunnuksen käyttäminen kun ei rajoita iCloudin käyttöä mitenkään.

Monet haluaisivat tietysti yhdistää useamman tunnuksen yhdeksi ja samaksi, mutta tähän Apple ei vielä tarjoa mahdollisuutta. Esimerkiksi MobileMe-tunnusta ja iTunes Storessa käytettyä tunnusta ei voi sulauttaa yhdeksi.

Se on kuitenkin tärkeää, että jos käytössä on MobileMe-tunnus, tulee iCloudiin käyttää sitä, jotta sähköpostit, yhteystiedot ja muut siirtyvät automaattisesti uuteen järjestelmään.

Tunnusten valinta kannattaa ottaa huomioon iOS 5 -laitteen ja iCloudin käyttöönotossa. Kun esimerkiksi iPhonen ottaa ensimmäisen kerran päivityksen jälkeen käyttöön ja syöttää asetusruutuun iTunesissa käytetyn Apple ID:n, käytetään sitä automaattisesti sekä ostoksiin että iCloudiin.

Jos haluaa käyttää kumpaankin eri tunnusta, tulee ne syöttää iOS-laitteessa kohtiin Asetukset -> Store sekä Asetukset-> iCloud. Macissa iCloudin tunnus löytyy järjestelmäasetuksista iCloudin alta ja iTunesin tunnus tietenkin iTunesista.

Kommentit

4 vastausta kirjoitukseen “iCloud-vinkki #2: Näin valitset oikean tunnuksen iCloudiin”

 1. Mikko on lokakuu 13, 2011 15:19

  Toivottavasti Apple pian mahdollistaa tunnuksien yhdistämisen. Vaatiikohan se vain palvelujan koodaamisen “Apple ID merge” , vai liittyykö asiaan jotain rajotuksia esim. ostosten siirtämisessä?

 2. h on lokakuu 13, 2011 15:24

  Järkeilin tämän niin, että jos käytät MobileMe:a ja siirryt iCloudiin, mutta et ole käyttänyt MobileMe:n @me.com -sähköpostia mihinkään niin silloin ei ole väliä vaikka ryhtyisikin käyttämään vain yhtä Apple ID:ta eli sitä mitä on käyttänyt ostoksiin.

  Osoitetiedot ja kaleterimerkinnät kun ehkä saa tallennettua läppärille ja iCloudin käyttöönotossa sitten siirtää iCloudiin. En ole tästä aivan varma, pitää vielä pohtia asiaa ennen kuin ryhtyy toimiin.

  Yksi tunnus olisi vaivattomampaa kuin kaksi.

 3. Miiak on lokakuu 17, 2011 9:27

  Miten saa tuon @me.com sähköpostiosoitteen? Pitääkö olla iPhone tai iPad? Eikö pöytäkoneen omistajalla tämä onnistu?

 4. Liisa Toivonen on syyskuu 26, 2013 11:21

  Vaihdoin sähköpostiosoitteeni ja Apple ID onnistuneesti uuteen, mutta miten vaihdan ne vanhaan iCloudiini? Olen yrittänyt erilaisia konsteja, mutta ei tunnu onnistuvan. Onko minun poistettava koko vanha iCloud ja aloitettava alusta vai voiko muutoksen tehdä helpommin?

Ole hyvä ja jätä kommentti.
Kommentteihin voi lisätä myös gravatarin.

Bottom